Dominika Peczynski: ”Jag älskar dig Anders”

Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig”.

Så skriver tidigare finansministern Anders Borg på Facebook efter festen där han ska ha visat sitt kön och hotat arrangören.

”Jag älskar dig Anders, vet att det inte var ditt rätta jag som visade sig”, skriver fästmön Dominika Peczynski under inlägget.

I förra veckan chockade före detta finansministern Anders Borg deltagarna på en fest i Stockholms skärgård. Han ska enligt uppgift bland annat ha visat könet, kallat kvinnor för ”slampa” och ”hora” samt hotat arrangören.

Efter att ha berättat att han fått en blackout får han nu stöttning på Facebook. Bland annat av sin egen fästmö Dominika Peczynski, som skrivit en stöttande kommentar:

”Jag älskar dig Anders, vet att det inte var ditt rätta jag som visade sig.”

Han får även stöd av flera gamla kollegor.

Så länge vi är människor gör vi fel. Ibland stora och ibland mindre. Det som gör oss mänskliga är att vi erkänner och ber om ursäkt för våra fel och brister”, skriver Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd, i en kommentar till Borgs inlägg.

Även den tidigare partisekreteraren Kent Persson skriver en stöttande kommentar:

Ta hand om dig”.

Hund med hjärta

Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister, är mer fåordig men skickar en bild på en hund med ett hjärta i munnen för att visa sitt stöd:

Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten, har kommenterat med en gif på en liten figur som skickar hjärtan.

Riksdagsledamoten Katarina Brännström tycker det är bra att Borg ber om ursäkt.

Alla kan vi göra och säga korkade saker men få får det i media. Bra att du ber om ursäkt även offentligt! Tänker på dig!”, skriver hon.

Publisert:

LÄS VIDARE