Sven-Olof tröttnade – hämtade posten själv

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:
Sven-Olofs post kom aldrig, så han tog saken i egna händer. (Fotot till höger är en exempelbild)
Foto: Skillingaryd Nu/TT/Montage
Sven-Olofs post kom aldrig, så han tog saken i egna händer. (Fotot till höger är en exempelbild)

Ingen post delades ut på en vecka – då tröttnade Sven-Olof Isaksson. Han åkte till postkontoret och hämtade ut sina brev själv.

– Så är det i dagens läge när det gäller PostNord, säger han.

Posten slutade plötsligt levereras till Sven-Olof Isaksson, 79, i Vaggeryd. Jönköpingsposten var först med att skriva om detta. Sven-Olof började misstänka att något var fel när gratistidningen Finnveden aldrig kom i onsdags.

– Det var väl inte så viktigt med den, men den kom inte. På fredagen hade jag fortfarande inte fått någon post, säger han.

Viktigt brev från sjukhuset

Eftersom Sven-Olof väntade på ett viktigt brev från Värnamo sjukhus började han ana oråd.

– Brevet från lasarettet var prioriterat och skulle vara framme på fredag morgon, säger han.

Helgen gick och måndagen kom, men fortfarande gapade brevlådan tom. Inte ens den regelbundna reklamen från lokala företagare levererades. När situationen inte förbättrats på tisdag eftermiddag fick Sven-Olof nog.

– Då sade jag till frugan att jag åker till posten och ser om det är någon där, säger han.

”Sex lådor med sorterad post”

När han kom till postkontoret visade det sig att det inte bara var han som inte fått sin post på flera dagar.

– Där inne stod det sex lådor med sorterad post som skulle till vårt område, men inte delats ut. Har posten inget ansvar? Oavsett om det varit tio eller tio tusen försändelser borde de ju ha delats ut, säger han.

Sven-Olof, som före sin pension själv arbetade som brevbärare i 25 år, hämtade ut sin post. Bland annat fick han slutligen det viktiga brevet från sjukhuset. Han är väldigt kritisk till postens hantering.

– Jag har jobbat som lantbrevbärare i 25 år, och vi ställde bara in rundan en enda gång. Då var det för att det var snöstorm och man inte kunde ta sig fram, säger han och fortsätter:

– Är det ett prioriterat brev som ska delas ut på fredagen kan man ju inte bara lägga undan det. Då får man ta ansvar som brevbärare att köra ut det.

Förklaras med sjukskrivningar

Lars-Åke Fransson är PostNords produktionsområdeschef för bland annat Vaggeryd. I en intervju med Jönköpingsposten förklarar han den uteblivna posten med sjukskrivningar bland brevbärarna.

– Vi har haft problem på Bergstigen i Vaggeryd, och andra gator i samma distrikt. Den som kör där blev sjuk och på fredagen hade vi två sjuka – samtidigt är det svårt att sätta in oerfarna sommarvikarier på ställen de inte har varit på tidigare, säger han.

Sven-Olof Isaksson är dock inte nöjd med förklaringen.

– Man får inte sitta som chef och säga att det inte finns någon personal för att två personer är sjuka. De borde ta in fler brevbärare istället, det skulle lösa problemen. Man ska inte ha kvar något som inte fungerar, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN