Rasmus mötte Kim och Peter i ubåten – försvunnen timmar senare

NYHETER

Rasmus Ejlers och hans son var ute och seglade när de stötte på ubåten med Kim Wall och Peter Madsen i torsdagskväll – och de började prata med varandra.

Några timmar senare anmäldes ubåten försvunnen av Kims anhöriga – och Rasmus bild är den sista kända observationen innan hennes försvinnande.

– Jag fick ett mycket sympatiskt intryck av Kim som log och vinkade, säger Rasmus Ejlers.

1 av 29 | Foto: Ritzau
Rasmus bild är den sista kända observationen innan hennes försvinnande.

Vid 20.30 tiden på torsdagskvällen var Rasmus Ejlers och hans son ute och seglade. I höjd med Middelgrundsfortet stötte de på ubåten. Den åkte uppe vid ytan och både Kim Wall och Peter Madsen stod och tittade upp ur tornet.

De körde jämsides med ubåten och pratade lite med Peter Madsen.

– Det kändes som att han ville göra ett gott intryck på henne och verka sympatisk och öppenhjärtlig, säger Rasmus Ejlers om mötet på torsdagskvällen.

Fotade ubåten

Rasmus Ejlers berättade först för Ekstrabladet om sitt och sonens möte med ubåten den stilla sensommarkvällen – och hur han dagen efter fick reda på att ubåten var efterlyst efter att ha lagt upp en bild från mötet på Facebook.

Bilden är ett viktigt spår för polisen när det gäller att kartlägga hur ubåten kört under kvällen. Enligt ett pressmeddelande från Köpenhamnspolisen under tisdagen är sista observationen och fotografiet innan Kim Wall försvann gjord 20.30.

Också Peter Thompson och hans fru observerade ubåten ungefär samtidigt från kryssningsbåten de åkte från – och också han tog bilder av ubåten vid 20.30 på torsdagskvällen.

– Mitt intryck är att de båda var väldigt avslappnade. De stod stilla och njöt av turen och det goda vädret, säger Peter Thompson enligt BT.

Sympatiskt intryck

Timmar efter deras möte anmäldes ubåten försvunnen – och Kim Wall, 30, saknas fortfarande. Samtidigt sitter Peter Madsen häktad, misstänkt för vållande till hennes död. Rasmus Ejlers säger att Kim Wall verkade vara vid gott mod när de träffades.

– Jag fick ett mycket sympatiskt intryck av Kim som log och vinkade, säger Ejlers och tillägger:

– Hon sa inget till oss utan hon pillade med sin telefon och hon verkade inte pressad eller som att hon hade problem.

Polisen har gått ut och efterlyst upplysningar om ubåten under torsdagskvällen fram till 10.30 på fredagsmorgonen när den förliste och Peter Madsen räddades av en privatbåt i Kögebukten.

ARTIKELN HANDLAR OM