Höggravida Helena nära att bli påkörd vid Gekås

Var millimeter från döden: ”Han körde på min kundvagn”

avSusanna Nygren

NYHETER

Höggravida Helena, 31, var mycket nära att bli påkörd när bilen kraschade in i varuhuset Gekås. Hon kastade sig undan i sista sekund när hennes kundvagn krossades.

– Allt gick i slowmotion. Jag fattade inget förrän han var för nära. Då körde han på min kundvagn, säger Helena till Aftonbladet.

Strax innan varuhuset Gekås, Ullared skulle stänga på tisdagskvällen körde en bil i hög fart mot entrén och kraschade in i väggen. Folk som befann sig vid varuhuset fick kasta sig undan.

31-åriga Helena hade änglavakt när bilen körde rakt in i hennes kundvagn.

– Jag stod och väntade på min dotter som var inne för att köpa tuggummi i en automat. Då såg jag en bil komma i full fart. Jag trodde att han skojade med någon kompis. Han tutade hela vägen. När han var tillräckligt nära fattade jag att det inte var ett skämt, säger hon.

”Var ledsna och grät”

Helena kastade sig undan när mannen körde in i hennes kundvagn. Hon sprang sedan en bit men återvände att för att se hur det hade gått för mannen.

– Då insåg jag att det var värre än vad jag hade trott. Jag hämtade min dotter och sprang därifrån.

Helena och hennes dotter fick hjälp att ta sig in på restaurang Harrys som ligger ett stenkast från varuhuset.

– De fick komma upp till ett rum på ovanvåningen. De var ledsna och grät, säger Peder Andersson krögare och delägare.

Helena klarade sig undan med skrapsår på armbåge och knä men både hon och dottern var chockade. Restaurangpersonalen försökte trösta dem.

– De fick två glassar och en nallebjörn. Vi har nallebjörnar till inredningen här, säger Gabriel Andersson, krögare och delägare.

Gästerna på restaurangen behöll, enligt Peder Andersson, lugnet. Det enda som hände var att några gick ut och tittade när räddningstjänsten kom. Peder Andersson är noga med att påpeka att restaurangen kommer vara öppen som vanligt under onsdagen.

Landade snett – på magen

Helenas man har varit i kontakt med Aftonbladet. Han berättar att bilen krossade kundvagnen och att Helena landade lite snett på magen när hon kastade sig undan.

Eftersom hon är höggravid var hon orolig för att babyn tagit skada. Hon och hennes dotter fördes med ambulans till sjukhuset i Varberg för kontroll.

Aftonbladet träffade efter dem utanför sjukhuset efter kontrollen.

– Jag är så tacksam för att bebisen mår bra. Mår bebisen bra så gör jag det också, sa Helena innan hon och dottern tog en taxi hem.

Polisen uppgav inledningsvis att två personer hade blivit påkörda vid händelsen. Senare sa Tommy Nyman, presstalesperson polisen i region Väst, att personerna hade fått skrapsår när de kastade sig undan. Polisens insatschef David Robertsson reviderade uppgiften – en person fick skrapsår och fyra chockades.

Mannen som körde bilen är i 65-årsåldern och har gripits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, skadegörelse och vållande till kroppsskada.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gekås

Ullared