Nyheter

Fyra tonårsflickor till sjukhus efter trädkrock

Av: 

TT

Fyra flickor fördes till sjukhus efter en krock mot ett träd i Timråtrakten. Arkivbild.
Fyra flickor fördes till sjukhus efter en krock mot ett träd i Timråtrakten. Arkivbild.

NYHETER

Fyra flickor har förts till sjukhus med ambulans efter att ha krockat med en a-traktor mot ett träd i Sörberge norr om Timrå.

– Det ser ut som att det har gått fortare än 30 kilometer i timmen, säger Lars Hammarström på räddningstjänsten, till TT.

– Ungdomarna har förts till sjukhus med ambulans, säger han.

Larmet om olyckan kom in klockan 21.24 på lördagskvällen.

– Vi får in ett larm om att det är en personbil som krockat med ett träd, men det visar sig vara en a-traktor, säger Björn Pettersson, RLC-befäl vid polisen i region Nord, till TT.

– I fordonet fanns fyra personer och alla är flickor. Tre av dem är mellan 14 och 17 år och den fjärde personen har vi inte uppgifter på, men förmodligen är det samma ålder där.

Skadeläget är inte känt och det är oklart om anhöriga har underrättats.

I nuläget är brottsmisstanken grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada men det kan komma att uppdateras med fler rubriceringar, enligt Pettersson.

– Fordonet har med största sannolikhet gått i högre hastighet än tillåtet. Vi misstänker att a-traktorn har modifierats.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen vid 22.30-tiden och vägen, som var avstängd under räddningsarbetet, kunde åter öppnas för trafik.

Publisert: