Hoppsan, vårt tält var för litet

Rekordmånga besökare hos Aftonbladet i Almedalen – redan dag ett

1 av 4 | Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
TYPISKT ... Trots att Aftonbladet tog med ett större tält än i fjol blev det snabbt fullt både inne i tältet – och ute på gatan. I tältet hålls varje dag lunchmöten där dagens parti diskuteras. Några av Sveriges ledande debattörer finns på plats. I tältet bjuds det också på gratis tidningar.
NYHETER

VISBY. Littorin-affären, de hetaste debatterna och så mycket folk i tältet att polisen blev orolig.

Aftonbladet satte agendan direkt när Almedalsveckan i Visby inleddes i går.

– Debatten var en succé och både besökarna och läsarna var väldigt engagerade, säger Aftonbladets debattchef Karin Magnusson.

När Almedalsveckan i Visby kickade i gång uppstod direkt ett problem för polisen. Det var så mycket folk som besökte Aftonbladets tält under en debatt att det var svårt för trafiken att komma fram på gatan.

Avslöjandet om att förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin hade sexchattat ledde till att Aftonbladets tält direkt blev Visbys medelpunkt.

Fridolin på besök i tältet

Under söndagen anordnades dessutom ett lunchmöte och en välbesökt utfrågning av Miljöpartiets nya språkrör Gustav Fridolin, som bjöd på både skratt och tankar kring det tal han höll senare under kvällen.

– Debattformatet fungerade direkt. Det var väldigt mycket folk som kom och responen var bra. Dessutom var folk väldigt engagerade när Gustav sedan chattade med läsarna på webben, de ställde bra, smarta och roliga frågor, säger Karin Magnusson.

I dag har du chansen att se en utfrågning av finansminister Anders Borg (M) i Debatt Live här på aftonbladet.se klockan 15.00.

”Tror på en glödhet debatt”

Dessutom sparkar Alex Schulman i gång en rad av mediedebatter som kommer att hållas i Aftonbladets tält varje dag och som dessutom kan följas på webben.

I morgon, tisdag, klockan 16.45 är ämnet Littorin-affären.

– Jag har en känsla av att det kommer bli rätt fullt i tältet. Littorinaffären var en av förra årets största politiska nyheter, som åter blivit intressant i och med de nya publiceringarna Aftonbladet gjorde häromdagen. Jag tror på en glödhet debatt, som både blir intelligent och fylld av starka känslor, säger Alex Schulman.

FAKTA

Följ allt som händer – från hängmattan

ALMEDALEN-APPEN

Med mobilappen blir du ständigt uppdaterad på senaste nyheterna och hetaste skvallret i Almedalen. Du följer enkelt alla debatter och partiledartal direkt i tv – med Aftonbladet och mobilen i hängmattan. Ladda ner appen via Itunes – eller gå till mobil.aftonbladet/almedalen

ALMEDALEN-SAJTEN

En hel sajt bara om Almedalen. Live-bevakning av allt, Lena Mellin kommenterar, Lögndetektorn, Politikerkollen, Debatt Live – och mycket, mycket mera. Ingen annanstans får du mer massiv Almedalenbevakning än på sajten.

ALMEDALEN-TIDNINGEN

För dig som ändå föredrar den klassiska papperstidningen: Varje morgon flyger vi en specialedition av Aftonbladet till Gotland. Med den får du flera extra sidor varje dag om Almedalen och vanliga Aftonbladet på köpet. Liksom tidigare år lär köerna gå långa till Aftonbladets tält där tidningen finns att hämta gratis varje dag.

ALMEDALEN-TV

Aftonbladet har flera tv-team på plats och de är ute dygnet runt i Almedalen. De glider in på de hetaste debatterna och de live-sänder alla partiledartal och de rapporterar från festerna där politikerna önskar att kamerorna vore avstängda. Dessutom producerar Aftonbladets Almedalen-tv inte mindre än tre live-sändingar varje dag från debatterna och utfrågningarna i Aftonbladets tält.

ALMEDALEN FLASH (SMS)

En tjänst för dig som verkligen vill vara uppdaterad på precis allt i Almedalen – i realtid. Med Almedalen Flash blir du flera gånger per dag uppdaterad med ett sms om de viktigaste nyheterna i Almedalen och även senaste skvallret från Politikerkollen. Kostar 25 kronor för hela veckan.

DEBATT LIVE

I Debatt Live möter du och Aftonbladets debattchef Karin Magnusson partiledarna. Ställ frågor på plats eller på nätet – och kolla intervjuerna live på Aftonbladets webb-tv.

MEDIEDEBATTER MED ALEX SCHULMAN

Kommer förmodligen bli några av Almedalens mest välbesökta debatter när vi diskuterar medierna och kungen, Littorin och Sverigedemokraterna.

ARTIKELN HANDLAR OM