Lågpriskedjornas krig om kunderna

Ny butik går in för att bli Stockholms billigaste

NYHETER

Stockholms stormarknader har fått en utmanare.

Och Willys som nyligen öppnat butiker i Järfälla, Skogås och Botkyrka sopar konkurrenterna under mattan i vår prisundersökning.

Det är bäddat för priskrig inför julhandeln.

Foto: BJÖRN WANHATALO
Helena Lindenhäll handlar på Willys i Slagsta köpcentrum till sina tonåringar som är i slukaråldern. Det enda hon saknar är ett bättre utbud av vissa varor.

Willys i Botkyrka ligger i Slagsta köpcentrum och de slog upp portarna för kunderna den 19 oktober. Fortfarande jobbar hantverkarna i det övriga köpcentret men det märks inte inne på Willys. Det är välordnat och snyggt sorterat i hyllorna i butiken på 5 000 kvadratmeter men glest med kunder.

- Vi har legat lågt med annonseringen och än så länge är det ingen jättesuccé. Det är fortfarande en del strul i huset och först om två veckor ska allting vara på plats. Vi siktar på att locka fler kunder till julhandeln, säger Björn Johansson, butikschef för Willys.

Billigast bland lågprisaffärerna

Lågpriskedjan har sina rötter i Göteborg och bildades när Willys cash och LL:s gick ihop. Tillsammans har de målsättningen att erbjuda Sveriges billigaste matkasse. Vi testade dem mot några av Stockholms lågprisstormarknader och i vår prisundersökning är de billigast.

- Det är bra med prisundersökningar. Kunden får en överblick av marknaden men jag tycker att det behövs ett större urval av varor för att prisskillnaderna ska bli riktigt tydliga, säger Björn Johansson.

En av kunderna som vi träffar i butiken är Helena Lindenhäll som bor i Slagsta. Hon har två tonåringar som står i växten och de kräver mycket mat.

- Jag tycker det är bra och billigt att handla här. Speciellt vissa varor som jag köper storpack. Men en del saker som te är det lite dåligt utbud av, säger hon.

Stockholms stormarknader har fått något att tänka på inför julhandeln. Det är upplagt för priskrig.

Samuel Karlsson