Drygt hälften av Aftonbladet läsare har någon typ av skelett i garderoben

NYHETER

Mikael Olsson är inte ensam om att fuska.

Drygt hälften av Aftonbladet läsare har någon typ av skelett i garderoben.

Hela 46,2 procent däremot säger sig inte ha något som skaver i samvetet.

Ove Rainer, Mona Sahlin och nu senast Mikael Olsson. Den obetalda kvarskatten och skönstaxeringar har fått såväl SVT:s ledning som medierna att reagera.

Därför frågade vi Aftonbladet.se:s läsare: Har du några skelett i garderoben? Resultatet blev närapå fifty-fifty med en svag övervikt på ”syndarsidan”.

Efter att 12 658 personer röstat sa sig 53,8 procent ha en eller flera plumpar i protokollet medan däremot 46,2 procent svarade nej.

Bland de synder som räknades upp i Aftonbladets diskussionsgrupp eller ”biktstol” är otrohet och droganvändning bland de vanligaste. Många är ångerfulla över sina ”synder”, andra tycker att felande är ett bevis på att man är mänsklig.

Tv-licenser och fortkörningar blandas med ”förbjudna” sexuella relationer och vissa av de som skrivit om synder mår dåligt över att de lever en typ av dubbelliv.

Trots att många svenskar själv har erfarenhet av att göra fel tycker en ännu större andel, 60 procent av Aftonbladets läsare att SVT:s chefer ska avgå.

Däremot tycker bara 22,1 procent att enbart Mikael Olsson ska avgå.

I morgon under förmiddagen har SVT:s styrelse ett sammanträde där Mikael Olssons skatteaffärer är prioriterade. Troligen fattas någon typ av beslut under mötet. Mikael Olsson har tidigare förklarat att han inte tänker avgå förrän och om styrelsen förklarar att de inte har något förtroende för honom längre.

Annika Sohlander