”Jag visste att jag skulle åka ut”

NYHETER

Hur känns det, Roxana Sundström, som röstades ut från Robinson i kvällens program?

Foto: SARA RINGSTRÖM
Roxana Sundström.

– I efterhand så känns det bra. Det är otroligt jobbigt att bli utröstad för givetvis vill man vinna tävlingen men inte till varje pris. Det känns jobbigt att se programmet igen eftersom man återupplever den hemska känsla som fanns innan ö-rådet. Det var en fruktansvärd känsla eftersom jag visste redan innan att jag skulle åka ut. Jag hade fått indikationer på det.

Vad hade du fått för indikationer?

– Ifrån jokrarna. De hade sin möjlighet att splittra sydpakten och det gjorde mig förtvivlad. Anne hade bestämt sig för att bli av med mig.

Varför ville hon bli av med dig?

– Det räcker med att säga att hon upplevde mig som ett hot på mer än ett sätt.

Hur känns det när de bästa röstas ut först?

– Jag tycker det är tråkigt men det är en del av tävlingen och det finns regler som man ska följa. Det sociala spelet och pakter är oundvikligt om det ser ut i dag.

Tycker du att programmet ska läggas ner?

– Nej, det tycker jag inte. Det kanske finns olika saker man kan göra för att förändra så att man undviker paktbildningen i en överlevnadstävling som Robinson.

Vad har du lärt dig av livet på ön?

– Att leva med öppna sinnen. Att vara sig själv och vara rak och ärlig, att vara mig själv helt enkelt. Sedan har jag fått vänner för livet, man binder väldigt starka band och samtidigt uppskattar man de känslomässiga band man har på hemmaplan.

Gråter du ofta?

- Nej. Jag är en känslomänniska. Jag visar när jag är arg och förbannad. Hela situationen är svår att förstå som tv-tittare. Det som händer på ön är verklighet, på liv och död, det är ingen lek just då. Man kämpar ihop på liv och död och det är klart att jag gråter då när männsikor man tycker om åker hem.

Har du något bra recept på palmhjärta?

– Man ska koka det som potatis och salta och krydda. Det smakar ungefär som potatis eller en typ av rotfrukt fast den är betydligt trådigare, kraftigare trådar. DEt är gott men det kommer att dröja innan jag äter det igen.

Hur firar du jul?

– Jag kommer att fira jul i Örebro med min och Kristians familj så det blir en lugn, skön helg med familjen.

Buba ska ut och föreläsa - har du funderat på det?

– Ja, faktiskt så håller Johan och jag på att kolla på ett koncept med ledarskap och grupppsykologi . Det vore en rolig grej. Jag har ju varit med om ett extremt äventyr och det finns så många bitar i Robinson som man kan lyfta ut till arbets- och privatlivet och lära sig mycket av.

Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det är mat för jag ska gå och äta nu.

Jag fantiserade ju om mat på ön och blev så besviken när en macka efter en dag smakade som en vanlig macka - jag trodde lyckan över att äta skulle sitta i längre. Jag får numera gratis kebab hur mycket jag vill efter att jag drömde om ett kebabställe i Örebro i ett avsnitt och berättade det. Min sambo får betala men jag får äta gratis.

Annika Sohlander