Mördad man hittad i bil

NYHETER

HÖÖR.

En man som polisen tror har mördats hittades på lördagen i bagageutrymmet till en bil som stod parkerad på en liten väg i Pugerup i trakten av Höör. Allt tyder på att han legat död i bilen i två veckor.

- Sannolikt är han bragd om livet på ett sätt som vi inte vet i dag, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid polismyndigheten i Skåne.

Mannen är inte identifierad, men sannolikt är det bilens innehavare. Han är i 65-årsåldern och hemmahörande i Kristianstadstrakten.

Han anmäldes försvunnen av en syster den 21 november. Hon hade då inte varit i kontakt med honom sedan söndagen den 19 november då han skulle åka till en auktion i

Sölvesborg. Han återkom aldrig.

- Vi vet att han i varje fall var på visningen i Sölvesborg, men har ännu inga uppgifter på att han deltagit i själva auktionen, säger Lars Förstell.

Det var en kvinna som var ute och red i området i Pugerup som larmade polisen. Hon såg då bilen som stod på den mindre vägen i området. Hon hade ridit förbi på samma plats

på förmiddagen den 20 november och även då sett bilen där men inte reagerat.

- Men nu kontaktade hon polisen. En polispatrull sändes till platsen och hittade kroppen i bagageutrymmet, säger Lars Förstell.

Bilen med den döde mannen transporterades till Malmö för närmare undersökning. Hur mannen dött är inte känt och kroppen har förts till rättsmedicinsk undersökning. (TT)