En anhållen för skinnskallemordet

Utredningen inne i känsligt läge

NYHETER

En person har nu anhållits för mordet på den 17-årige skinnskalle som brutalt överfölls och mördades i stockholmsförorten Salem.

Utredningen är just nu i ett så känsligt läge att polisen inte vill säga mer än så.

– De som utreder ärendet har bett att få arbetsro. Därför kan jag inte säga mer än att en person har gripits, säger Lars Richter presstalesman för Stockholmspolisen till Aftonbladets webbtidning.

Enligt TT är ett av polisen skäl att en viss hotbild finns eftersom den dödade var skinnhuvud och invandrare ingick i det gäng som gav sig på honom.

På lördagskvällen samlades också ett 50-tal skinnhuvuden på platsen för dödsmisshandeln för att hedra sin kamrat. De flesta var ditresta från Surahammar, den ort som 17-åringen själv kom från.

– Det är klart att om vi kan bidra till att våldet inte trappas upp så är det självklart att vi gör det, säger Richter till TT.

Enligt Richter har polisen flera vittnen till det inträffade och han tror på en snar lösning av fallet.

Polisen vill inte uttala sig om när nästa eventuella gripande kan vara aktuellt.

– Jag säger bara att vi jobbar på det. Utredarnas uppfattning har varit att det inte blir några fler nyheter i dag, säger Lars Richter.

Polisen nedringd av Salemungdomar

Under dagen har polisen blivit nerringd av arga och ledsna Salemungdomar. Dessutom har utredarna träffat ett stort antal ungdomar på plats.

– Vår uppfattning är att ungdomarna i de olika grupperingarna generellt sett mår väldigt dåligt, säger Lars Richter.

– Därför har vi tagit kontakt med kyrkan och en sammankomst kommer att hållas på tisdag kväll klockan 18.00 i Säby kyrka. Då kan alla ungdomar komma dit - oavsett grupperingar, säger Lars Richter.

Lars Richter är noga med att inte kalla sammankomsten för "sorgehögtid".

– Killen var ju inte här ifrån. Den här sammankomsten är till för att ungdomarna ska få prata av sig, säger han.

Det var natten till lördagen som 17-åringen överfölls intill en busshållplats i centrala Salem av ett gäng på omkring 15 ungdomar i 15-20-årsåldern. Några av ungdomarna beskrivs enligt vittnen ha invandarbakgrund.

17-åringen misshandlades svårt med sparkar, slag och en planka som tillhygge. Dessutom har han blivit illa skuren i halsen av något som av polisen beskriver som ett "stickvapen".

Johan Andersson