Vittnen pekar ut riksdagsmannen

Jerry Martinger förnekar att han har ringt samtal från telefonkiosk

NYHETER

I dag vittnade två taxichaufförer i Huddinge tingsrätt om att de släppt av riksdagsledamoten och förre åklagaren Jerry Martinger (m) vid telefonkiosker.

Enligt åklagaren ska en del av de 149 misstänkta ofredandesamtalen till barnfamiljer, som Jerry Martinger står åtalad för, ha ringts från dessa telefonkiosker.

Jerry Martinger nekar helt till anklagelserna.

Taxichaufförerna är åklagarens starka kort. De vittnar om att de släppt av Jerry Martinger vid flera telefonkiosker, några av de telefonkiosker som åklagaren hävdar att 149 samtal till barnfamiljer har ringts ifrån.

Bakgrunden är att Jerry Martingers hustru, som i dag är skild från

Martinger, inledde ett hemligt förhållande med en man våren 1999.

Enligt åklagaren var telefonsamtalen till barnfamiljerna ett led i att svärta ner, och kasta skulden på rivalen.

I dag vittnade de två taxichaufförerna om sina minnesbilder:

– Jag känner igen Martinger. Han var jäktad och hade en sliten, brun portfölj och bad mig stanna vid Långholmsgatan. När han kom tillbaka till bilen hörde jag honom gräla högljutt med en kvinna, sa den ene taxichauffören.

Den andre taxichauffören, känner inte igen Martinger men vittnade om sin körning:

–  Passageraren ville att jag skulle stanna vid Norra bantorget där han först gick till en telefonkiosk och sedan till en annan. Jag erbjöd honom att låna honom min mobiltelefon men då sa han att – Vi har haft tjuvringningar från de här telefonerna, därför ville jag kolla det, sa mannen enligt vittnet.

Jerry Martinger förnekar att han har ringt samtalen.

- I flera fall har jag varit i närheten av telefonkiosker från vilka det har ringts. Men i många andra fall har jag också varit långt ifrån platserna, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Jerry Martinger nekar helt till åklagarens alla anklagelser. Han har under rättegången erkänt att han samlat uppgifter om sin rival i en mapp, men nekar till att han i det läget förstod att mannen hade ett förhållande med hans dåvarande hustru.

Detta har hänt:

Cina Rönn, Annika Sohlander