Man skjuten till döds i natt

Två unga sågs fly från mordplatsen

NYHETER

En ung man mördades i natt i Hässelby i västra Stockholm. Mannen sköts i huvudet med flera skott.

Två unga personer sågs fly från mordplatsen till fots.

Foto: HASSE ROSENTHAL
Här, på Aprikosgatan i Hässelby i västra Stockholm, mördades en man i natt. Han sköts med flera skott i huvudet. Två unga män medtogs i morse till förhör med anledning av mordet.

Mordet inträffade i ett grönområde mellan två hyreshus på Aprikosgatan. Den mördade mannen hittades medvetslös på en gångväg som leder upp till en av fastigheterna, ungefär 20 meter från porten.

Flera boende i husen vaknade av skotten och ringde till polisen. Larmet kom in klockan 01.10 i natt.

- Jag satt och såg på tv när jag hörde flera skott. Det kan ha varit fyra-fem stycken. Jag trodde först att det var smällare, men när jag tittade ut såg jag en man ligga livlös på marken, sa ett ögonvittne till Aftonbladet.

- Polisen kom fram efter ett par minuter. De sa till mig att inte gå ut, för min egen säkerhets skull. Det kändes lite maktlöst att bara stå här, men samtidigt hade jag högst sannolikt inte kunnat rädda hans liv.

Flydde mot centrum

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mordoffret i 25-årsåldern. De två personer som sågs springa från platsen var klädda i mörka kläder.

- De kan vara mellan 15 och 20 år. Den ene hade en mörk munkjacka och den andre bara också mörka kläder, möjligen även keps.

- De flydde i riktning mot Hässelby strands centrum.

Polisen knackade i morse dörr i husen och genomförde en teknisk undersökning av mordplatsen. Flera vägspärrar upprättades också i området och hundpatruller spårade efter bland annat tomhylsor.

Två personer som stoppades i en bil i en vägspärr vid Hjulstakorset, togs med till förhör.

- Deras uppträde gjorde att vi ville prata mer med dem med anledning av mordet i Hässelby, sa Eva Nilsson, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Kan vara uppgörelse

Den mördade mannen var ännu tidigt i morse inte hundraprocentigt identifierad. Enligt uppgift är en av polisens teorier att mordet var en uppgörelse.

- Det är för tidigt att spekulera om sådant innan offret är identifierat. Men vem som helst blir inte skjuten på öppen gata, sa Eva Nilsson.

Ett vittne uppgav för Aftonbladet att det hördes rop utifrån gatan strax innan skotten föll.

Hans Österman