18-åring häktad för mordet i Salem

NYHETER

En 18-årig man begärdes på tisdagen häktad vid Huddinge tingsrätt misstänkt för mordet i lördags på ett 17-årigt skinnhuvud i Salem söder om Stockholm.

Samtidigt försattes den 18-årige man som greps i söndags på fri fot.

Den anhållne 18-åringen, som bor i Salem, greps i måndags kväll. Efter ett ingående förhör med honom på tisdagen beslöt kammaråklagare Anne-Marie Bergström att begära honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Hon frigav däremot en jämnårig man som greps i söndags misstänkt för mordet. Misstankarna är inte tillräckligt starka för att hålla honom kvar hos polisen.

- Mannen är kvar i utredningen. Mer kan vi inte säga, säger Christer Berg, informatör vid Södertäljepolisen, till TT.

Han vill inte avslöja om 18-åringen som begärts häktad erkänt.

Häktningsförhandlingen mot 18-åringen hålls av säkerhetsskäl på onsdagen i häktet i Huddinge.

Stor sekretess

Utredningen omgärdas av stor sekretess eftersom flera personer tros ha varit delaktiga i mordet på 17-åringen. Omkring 15 personer ska ha varit med när pojken dödades.

Utredarna försöker nu klarlägga hur många av dem som varit aktiva och deltagit i mordet.

- Det kan bli aktuellt med flera gripanden, säger Christer Berg.

Polisen tillbakavisar uppgifter om att den struntat i ett första larm om händelsen.

Enligt SVT:s lokala nyhetsprogram ABC ringde en person och larmade om misshandeln en timme innan polisen kom. Enligt dessa uppgifter var det först efter ett andra samtal som polisen anlände till platsen och då var 17-åringen redan död.

Larmet kopplades aldrig vidare

Polisen hävdar att den fick ett larm två minuter efter midnatt om skadegörelse av en busskur på Säbytorgsvägen i Salem. En polispatrull skickades till platsen och konstaterade att gärningsmannen flytt. Drygt en och en halv timme senare ringde någon larmnumret 112 och begärde ambulans åt en man som blivit svårt misshandlad vid samma busshållplats.

Samtalet kopplades dock av okänd orsak aldrig vidare till polisen.

Övriga artiklar:

Kjell Rynhag/TT ( )