19-åring väntar barn med hiv-man

NYHETER

En 19-årig kvinna väntar barn med den hiv-smittade 33-årige man i Halland som sitter häktad misstänkt för oskyddade samlag med flera kvinnor.

- Att han skulle ha hiv var det sista jag kunde tänka mig. Han var så renlig och försiktig. Pratade alltid om hur rädd han var för att bli smittad, säger kvinnan till Hallands Nyheter.

Kvinnan har fått besked att hon inte är smittad och barnet är friskt.

Kvinnan berättar i Hallands Nyheter att hon i söndags fick chockbeskedet av polisen. Mannen hon väntar barn med är hiv-smittad och häktad misstänkt på sannolika skäl för försök till grov misshandel, alternativt grovt spridande av smitta, och våldtäkt.

– Hur har han med berått mod kunnat utsätta mig och barnet för sådana risker? Ofattbart hänsynslöst. Han har burit på smittan länge och vetat om det under hela vårt förhållande, säger kvinnan.

Hon träffade 33-åringen hos en kompis. Det dröjde flera månader innan de inledde ett förhållande och hade samlag, som resulterade i att hon blev gravid.

Mannen gav intryck av att vara mycket rädd för att bli hiv-smittad. Han ville att 19-åringen skulle hiv-testa sig och visa papper på att hon inte bar på viruset. Hon vägrade.

Förhållandet tog slut i somras.

Då upptäckte hon att hon var gravid.

– Han blev fruktansvärt förbannad, förnekade att det skulle vara hans barn. Men det finns ingen annan. Det spelar ingen roll vad han säger, det kommer att visa sig att jag har rätt, säger hon.

Kvinnan genomgick provtagning på smittskyddskliniken.

Beskedet innebar en enorm lättnad.

Både hon och barnet är friska.

Rättegången mot mannen är planerad till efter årsskiftet.

Detta har hänt:

Cina Rönn

ARTIKELN HANDLAR OM