Nu är Barbara och Jenna rikets första tvillingar

NYHETER

Här är rikets första tvillingar.

Som presidentens döttrar får tvillingarna Barbara och Jenna Bush stiga in i rampljuset.

Tidigare har de mest velat hålla sig i bakgrunden.

Foto: AP
De skygga presidentdöttrarna Barbara och Jenna Bush tvingas från och med nu leva i rampljuset.

Om du inte känner igen de här två tjejerna så behöver du inte skämmas - det gör inte de flesta amerikaner heller trots att det är den nyvalde presidentens döttrar.

För de 19-åriga tvåäggs-tvillingarna Barbara och Jenna Bush kommer livet aldrig mer att bli detsamma. Från den invanda tillvaron i Austin, där pappa Bush varit guvernör i sex år väntar nu en betydligt mer offentlig roll.

Tvingas ut i rampljuset

– Tvillingarna har hittills beskrivits som lite skygga i amerikanska medier. Om det är självvalt eller om det är mamma och pappa som skyddar dem vet jag däremot inte, säger Wolfgang Hansson, Aftonbladet korrespondent i New York.

Han berättar att George W Bush alltid varit noga med att döttrarna inte ska fotograferas eller på något sätt framträda offentligt. Men de tiderna lär vara över.

– Det blir betydligt svårare nu naturligtvis eftersom de blir högintressanta. I officiella sammanhang kommer det säkert inte att bli några problem men tjejerna pluggar ju och kan då råka ut för en mer okontrollerad mediebevakning, säger Wolfgang Hansson.

Kan få råd av Chelsea

Chelsea Clinton, avgående presidenten Clintons numera vuxna dotter bör ha ett och annat att lära tvillingarna.

–Hon klarade sig väl rätt bra när hon var yngre men under Levinsky-affären fick flera medier kritik för att de inte varit tillräckligt hänsynsfulla, säger Wolfgang Hansson.

Annars brukar amerikanska medier vara rätt försiktiga.

– Ja, de brukar faktiskt akta sig för att stöta sig med presidenten eftersom de gärna vill ha en god relation med honom inför till exempel framtida intervjuer, säger Wolfgang Hansson.

Annika Sohlander