Drottning i Spanien - modellen för Eva

Norskan som spås bli prins Felipes maka

1 av 2 | Foto: LINE MÖLLER/SCANPIX
FÖRTEGEN Norskan Eva Sannum kom nyligen hem från en utlandssemester. Hon vill dock inte kommentera bilderna på henne och prins Felipe vid Taj Mahal i Indien där de står med armarna runt varandra.
NYHETER

Blir den vackra, norska fotomodellen Eva Sannum, 25, Spaniens nästa drottning?

Det är vad spanska folket frågar sig efter att ha sett åtta semesterbilder på henne och kronprins Felipe, 33.

Och det är vad en hoper spanska paparazzifotografer hoppas. Sedan en vecka belägrar de trottoaren utanför hennes lägenhet.

Det var i den spanska tidningen Hola! som de åtta privata semesterbilderna från i somras publicerades. De väckte en enorm uppmärksamhet i Spanien och spekulationerna om en förestående förlovning startade genast.

Och lika snabbt en debatt om en norsk, ickekunglig, protestantisk fotomodell och reklamskolestudent kunde bli spansk drottning.

Bilderna är bland annat tagna vid det världsberömda monumentet Taj Mahal i Indien. Där står kronprins Felipe och Eva Sannum med armarna runt varandra, på en annan bild rider de på en elefant. De ser mycket semesterglada ut.

Lärde känna varandra genom en bekant

Paret har känt varandra i två och ett halvt år. De möttes hemma hos en gemensam bekant, Cathrine Kundsen, i Oslo.

Kronprins Felipe har sedan dess besökt Eva Sannum flera gånger, senast för några veckor sedan. Han har också träffat hennes föräldrar.

För en vecka sedan kom Eva Sannum tillbaka till Oslo efter en utlandsresa. Då hade spekulationerna omkring henne och Felipe tagit fart. Till Oslotidningen Verdens Gang svarade hon då på frågan om det hade varit en fin semester i Indien:

- Det vill jag inte svara något på. Jag vill inte säga något som helst om mitt privatliv.

Hon delar lägenhet i centrala Oslo med Hanne Buxrud, också hon student på Westerdals Reklameskole. Lägenheten ligger i samma område som Mette-Marit och kronprins Haakon av Norge bor i.

Det kallas i norsk folkhumor redan för "drottninghagen".

Per-Iwar Sohlström