Näringsministern saknar förtroende

Bara 14 procent av läsarna stöder Rosengren

NYHETER

Nu höjs allt fler röster mot Björn Rosengren.

Aftonbladet.ses läsare är inget undantag.

86 procent anser att de inte längre har något förtroende för näringsministern.

Aftonbladets Lena Mellin påpekar i en krönika i måndagens Aftonbladet att förtroendet för Rosengren är kraftigt rubbat. Hon påpekar att Rosengrens orutin inom politiken gjort att han trampat i klaveret flera gånger under sina två år som näringsminister.

Telia är bara ett misslyckande i mängden, anser Lena Mellin.

"Björn Rosengren börjar närma sig gränsen för hur många missar ett statsråd får göra", hävdar hon.

Gränsen nådd

Att döma av Aftonbladets nätläsare är den gränsen redan nådd.

Med råge.

Vid 19-tiden på måndagskvällen hade 8770 personer röstat. 86 procent av dem hade inget förtroende för näringsministern.

De politiska motståndarna passar också på att avlossa en salva mot Rosengren. Redan i går uttalade sig moderatledaren Bo Lundgren mycket kritiskt till näringsministerns beteende och ifrågasatte om han över huvudtaget borde sitta kvar.

Dubbla roller

Eva Flyborg, taleskvinna i näringspolitiska frågor för folkpartiet, anser att Telias licensmiss är ett kraftfullt argument för att staten inte ska ha dubbla roller i form av myndighet och företagsägande.

”Ska näringsministern i dag vara glad över att PTS genomfört den planerade urvalsprocessen eller som storägare vara ledsen över att Telia inte fick någon licens? Staten bör ägna sig åt myndighetsutövning och avveckla sitt företagsägande”, skriver Flyborg i ett pressmeddelande enligt TT.

Även kristdemokraternas linje är att staten helt ska lämna ägandet i Telia. Partiet kritiserar Björn Rosengren men hyllar PTS vars beslut ''visar på en rakryggad hållning från myndighetens sida''.

Björn Rosengren befinner sig på måndagskvällen i regeringens herrgård Harpsund utanför Flen för den traditionella julfesten för regeringsmedlemmar. Hans pressekreterare meddelar att han därmed inte gick att nå för en kommentar.

Johan Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM