Svensk häktad för hustru- mord på semesterön

1 av 2 | Foto: SPIES
CHARTERRESAN SLUTADE TRAGISKT En 55-årig svensk är misstänkt för att ha slagit ihjäl sin fru med en flaska i turistparadiset Dominikanska republiken. När mannen ringde efter ambulans uppgav han att kvinnan ramlat. Men rättsläkarna såg att skadorna var mer omfattande.
NYHETER

Det svenska paret åkte på charterresa till Dominikanska republiken för två veckor sedan.

Efter en vecka slog den 55-årige mannen ihjäl sin fru.

De bodde i turistorten Sosúa, inte långt från staden Puerto Plata. Researrangör var Spies. För en vecka sedan fick sjukvårdare ett larm från ett hotellrum.

"Han slog mig i huvudet"

Den 55-årige svensken berättade att hans hustru trillat ur sängen och slagit sig i huvudet.

Den 48-åriga kvinnan hade svåra skallskador och fördes till sjukhuset i regionhuvudstaden Puerto Plata.

- Men innan hon blev medvetslös och föll i koma hann hon berätta för sjuksystern att det var maken som slagit henne med en flaska, säger förste polislöjtnant Juan Mora vid kriminalpolisens mordrotel i Puerto Plata.

Kvinnan vaknade aldrig upp. Hon dog i lördags som en följd av de allvarliga hjärnskadorna.

Förutom hustruns utpekande tydde också huvudskadorna på att hon utsatts för kraftigt våld. Läkaren tog därför kontakt med polis och mannen greps.

Omöjligt att kvinnan ramlat

Vid obduktionen som blev klar i måndags bekräftades misstankarna.

- Enligt rättsläkaren kan skadorna omöjligt ha uppkommit när kvinnan trillade ur sängen. Någon har slagit henne hårt i skallen ovanifrån, säger polislöjtnant Juan Mora.

I måndags, samma dag som paret egentligen skulle ha åkt hem, häktades den 55-årige svensken vid domstolen i Puerto Plata, skäligen misstänkt för mord.

- Förundersökningen visar att svensken är den ende som kan ha utfört mordet. Någon annan möjlig gärningsman finns inte, säger kriminalpolisen.

I polisens protokoll står det angivet att det fanns flera tomma spritbuteljer i parets rum. Dock ingen med blod på. Svensken sitter nu i en cell i häktet i Puerto Plata. Eftersom det är en utlänning inblandad har fallet högsta prioritet och förundersökningsledaren tror att han kommer att lämna in åtal mycket snart.

Svenska UD har sett till att mannen har en advokat. Mannen håller fast vid sin version att hustrun ramlat ur sängen.

Thomas Gustafsson