Fler kända ansikten med i ”Sprängaren”

Pernilla August och Niklas Hjulström klara för rollistan

1 av 2 | Foto: Andreas lundberg
NUTLEY-FAVORIT Pernilla August går från ”Gossip” till en ännu okänd roll i ”Sprängaren.
NYHETER

Stjärnorna börjar nu ansluta sig till filmatiseringen av Liza Marklunds succéthriller ”Sprängaren”.

Niklas Hjulström och Pernilla August kommer att vara med.

- Resten av rollistan kommer i januari, säger producenten Colin Nutley.

I februari startar inspelningarna av ”Sprängaren”, en av de senaste årens största succéböcker i Sverige.

Sedan tidigare är det klart att Helena Bergström ska spela huvudrollen som kvällstidningsreportern Annika Bengtzon. Nu får hon sällskap av flera kända namn.

Pernilla August, som är aktuell i Nutleys senaste film ”Gossip” (premiär juldagen) kommer att vara med i filmen. Det är dock ännu inte klart vilken roll hon kommer att ha.

- Jag arbetar så. Egentligen kan man ge vilken roll som helst i vilken film som helst till vilken skådespelare som helst. Det finns ingen fast mall för hur till exempel en bankdirektör eller journalist ser ut.

- Pernilla var någon som jag verkligen ville ha i gruppen. Det behövs egentligen ingen motivering - hon är fantastisk, säger Colin Nutley.

Spelar make

Skådespelaren och musikern Niklas Hjulström kommer att ha rollen som Annika Bengtzons make Thomas.

Colin Nutley upptäckte honom när han spelade polisen Benny Skacke i filmerna som byggde på Maj Sjöwall och Per Wahlöös polisromaner.

- Jag tycker att han har en personlighet som är perfekt för rollen. Vi har träffats några gånger och allt stämmer. Jag arbetade också med hans far, Lennart, flera gånger och uppskattar honom mycket.

Och det kan bli ännu fler kända namn.

- Jag har pratat med Brasse Brännström, Örjan Ramberg, Gunilla Röör, Ewa Fröling, Reine Brynolfsson, Micke Persbrandt, Rolf Lassgård...

- Men det är alltid mycket som ska klaffa. Och i det här läget, innan vi har pratat igenom det, så känns det fel att säga vilka som är ”inne” och ”ute”.

Kanske inte regisserar

Nutley och hans bolag Sweetwater kommer att producera filmen. Om han själv ska regissera den är inte bestämt ännu.

- Det finns stora chanser att jag regisserar den, men det finns andra saker och projekt som jag måste ta hänsyn till. I januari blir det bestämt.

Efter ”Sprängaren” kommer Nutleys bolag också att producera en film som bygger på den senaste Marklund-romanen, ”Paradiset”.

”Sprängaren” väntas gå upp på bio i oktober 2001.

Mattias Källman

ARTIKELN HANDLAR OM