”Vi vill att Annika ska göra sitt program”

Men kraven på ändringar från P3 ligger fast

NYHETER

Diskussionerna om Annika Lantz nya radiopratshow fortsätter.

Men ingen är beredd att vika från sina krav.

- Vi tycker att kraven är rimliga, säger tillförordnade P3-chefen Claes Keisu.

Foto: pressens bild
BESVIKEN Men P3 försäkrar att de vill ha Annika Lantz nya talkshow.

Som Aftonbladet kunde avslöja i lördags har P3 stoppat Annika Lantz nya radioprojekt. Programmet, med titeln ”Lantz i P3” skulle ha sänts första gången den 8 januari.

- Det skulle vara ett pratbaserat program, med mycket ”ring-in” och gäster. Ett livfullt program, lite grann som en amerikansk radio-talkshow.

- Där man inte har så mycket respekt för musiken, utan pratar över den, babblar på och är lite fräck. Så där som jag gillar, berättar Annika.

Men det som gjort att diskussionen kört fast är att P3 ställer kravet att programmet ska innehålla en tredjedel musik - 19 minuter.

Kravet ligger fast

Tillförordnade P3-chefen Claes Keisu berättar att det kravet ligger fast.

- Vi har sagt så här: P3 är en musikkanal. Vi spelar musik i alla våra program. Och även om vi ska göra en talkshow i P3 så ska den innehålla ett visst antal låtar. Fyra-fem låtar tycker vi är rimligt - det är väldigt lite för P3, säger han.

Tror du att en lösning är möjlig för programmet?

- Jag hoppas det. Jag vet inte. Vi vill alla att det ska bli av, och vi väntar på att Annika ska ge besked om hon vill göra programmet eller inte, säger han.

Annika besviken

Annika Lantz är besviken på P3. Hon ser det som att kanalen drog tillbaka löftet om programmet i elfte timmen. Claes Keisu vill inte hålla med om det.

- Ända från början har det här varit en förutsättning. Men det är först nu i december som Annika och hennes redaktion lämnat ett detaljerat programförslag. Och när vi såg att det inte innehöll någon musik alls så var vi tvungna att säga ”Hallå där”.

Hur ser du på Annika Lantz betydelse för P3?

- Hon är viktig för P3. Annika är en duktig programledare, en profil. Hon har en stor åhörarskara, och det är kul, säger Claes Keisu.

Förhandlingarna kommer att fortsätta.

Den 1 januari tillträder den nye P3-chefen Dan Granlund. Då blir framtiden för ”Lantz i P3” hans beslut.

Mattias Källman