I dag blev Madonna fru Ritchie

Stort hemlighets- makeri vid årets kändisbröllop

NYHETER

DORNOCH

I dag blev hon Mrs Ritchie.

Madonna Louise Ciccione, 42, och blivande maken Guy Ritchie, 32, säger ja till varandra i ett riktigt slott på Skotska höglandet.

Världspressen finns på plats och bevakar minsta rörelse.

Foto: AP
Madonna Louise Ciccione, 42, och Guy Ritchie, 32, blir ett äkta par i dag.

Kändiseliten vällde in genom slottsdörrarna till superstjärnan Madonnas storslagna bröllop i Skottland på fredagen.

Men journalisterna fick vänta utanför - och inte ett knyst sipprade ut om hur och när och på vilket sätt själva vigseln gick till.

Uppståndelsen och folkmassorna var stora utanför grindarna till slottet i Skibo, strax utanför den lilla staden Dornoch i nordöstra Skottland. När mörkret sänkte sig var hundratals fans och bybor - och framför allt journalister och fotografer - samlade för att åtminstone få en glimt av bröllopet mellan Madonna och regissören Guy Ritchie.

Men de fick i stort sett nöja sig med att studera kändisarna som droppade in.

Gamle Policesångaren Sting kom i en blå limousin, klädd i kilt. Hustrun Trudi anlände senare med parets tre barn.

Designern Donatella Versace valde ett mer lämpligt fordon med tanke på de leriga vägarna: en fyrhjulig jeep.

Kvinnlig präst

Rockstjärnor som Jon Bon Jovi och Bryan Adams hade tidigare setts på Inverness flygplats, medan det i övrigt mest gissades om vilka skådespelare och artister som eventuellt också skulle dyka upp.

En sak var åtminstone klar: vigseln genomfördes i alla fall inte under eftermiddagen. Då var nämligen prästen - Susan Brown - upptagen med en julsångsföreställning för barn i katedralen i Dornoch.

Madonna och Guy Ritchie, vars gemensamma son Rocco döptes av Susan Brown i torsdags, har fått hjälp av myndigheterna för att undslippa medierna. Bland annat behövde de inte hämta ut sina vigseldokument på det sedvanliga kontoret. Polisen höll också effektivt alla borta från själva ceremonin i slottet.

Gömde sig i ett dygn

Det hindrade dock inte folk från att försöka.

I samband med dopet av Rocco grep polisen två män, varav den ene tillbringat ett helt dygn inkrupen ovanför katedralens kyrkorgel. Hos mannen hittades en bandspelare som han hade använt för att spela in ceremonin - och dessutom två svarta sopsäckar som han nyttjat som tillfällig toalett medan han gömde sig.

TT-DPA ( )