Håkan Marklund,

som åkte ur veckans Robinson?

NYHETER

– Jo, det är ju jul och nyår snart så det känns ok. Det var ju faktiskt ett halvår sedan allt det där hände och jag är nöjd med min insats trots allt. Det är ju bara en lek det får man inte glömma.

Men visst, det var hemsk, hemskt, hemskt, hemskt nära att jag blivit kvar. Om Mattias hade snubblat i finalen så hade jag vunnit. Jag frågade Mattias efteråt hur nära det var att han snubblat och han svarade: mycket nära.

Samtidigt har jag den inställningen till skillnad från vissa andra deltagare att vinner man ingen Robinson-tävling så ska man inte bli Robinson heller.

Hur var det att snubbla på mållinjen?

– Givetvis förargligt. Usch ja. Men jag kände redan från början i Robinson att jag inte hade den där lilla extra turen under vistelsen på Robinson. sedan kan man vara hur duktig som helst men man måste ha lite tur också. Som i den sista tävlingen till exempel, hade Mattias snubblat så så hade läget varit ett annat.

Över 72,4 procent av de som röstat på Aftonbladet nätupplaga vill se dig som Robinsonvinnare. Så har det varit varje vecka hittills att de bästa åkt ut. Vad tycker du om det?

– Det är skitkul att folk vill se mig som en vinnare. Jag tycker faktiskt att jag varit närmast originalet för jag är den enda som klarat att bo ensam en vecka på en ö. Jag var faktiskt ensam med alla råttor och ödlor på riktigt . Jag fick strukturera upp allt och det lärde mig väldigt mycket.

Sedan får man inte glömma när det gäller populariteten att Nord redan från början framställts som de goda och Syd som de onda av SVT. Det behöver inte betyda att de bästa åker ut, det är tv-teamets framställning som folk går på.

Om du fick förändra programmet, vad skulle det vara?

– Var för inte låta alla få tillbringa fyra-fem dagar i början på varsin ö som jag fick. Då får man se vilka som kastar in vit flagg och hur de löser sina uppgifter. Sedan kunde de sämsta åka ut först automatiskt. De får bevisa att de klarar av att leva bland råttor och annat.

Hur firar du jul?

– Traditionellt med familj och vänner i Skellefteå.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att alla mina Robinson-kolleger får en jättefin jul och att alla mår bra.

Annika Sohlander