Sju ihjälskjutna på internetföretag i USA

Gärningsmannen anställd sedan mars

1 av 2 | Foto: REUTERS
Polis i lobbyn på internetföretaget där skottdramat ägde rum. Wakefield ligger 16 kilometer norr om boston på USA:s östkust.
NYHETER

Sju personer rapporterats ha skjutits ihjäl på ett internetkonsultföretag i Wakefield strax norr om Boston i USA.

Gärningsmannen, 42-årige Michael McDermott greps direkt efter dådet, uppger nyhetsbyrån AP.

Enligt polisen är McDermott anställd på företaget.

Polisen är än så länge mycket förtegen men bekräftar uppgifterna om att sju personer skjutits ihjäl inne på kontoret till internetkonsultföretaget Edgewater Technologies.

Enligt en åklagare var motivet till vansinnesdådet "arbetsrelaterade" och polisen uppger att McDermott jobbat på internetkonsulten sedan i mars.

Tungt beväpnad

McDermott ska, enligt AP, ha kommit in på kontoret beväpnad med en AK 47, ett handvapen och en hagelbössa. Han hade systematiskt gått igenom kontoret och skjutit ihjäl sju av sina arbetskamrater

Polisen fann McDermott i företagets lobby och grep honom direkt, enligt åklagaren. Enligt polisen finns inga fler misstänkta gärningsmän. McDermott kunde när han greps inte uppge något motiv för dåden.

En av de anställda på företaget, Frank Harrington, säger till AP att han hörde mellan åtta och tio skott.

Harrington berättade vidare att han såg en kropp ligga i lobbyn på första våningen i byggnaden.

- Gärningsmannen var helt galen, sa ett vittne till en lokal TV-station enligt TT.

Dådet skedde enligt amerikanska medier vid 18-tiden, svensk tid.

Byggnaden evakuerades omedelbart

Människorna i byggnaden evakuerades omedelbart efter dådet och polisen spärrade dessutom av området omkring internetkonsulten Edgewater Technology.

Edgewater Technology är ett välkänt internetkonsultbolag - och kontoret i Wakefield är företagets huvudkontor. Företaget har också kontor i Peabody, Arkansas, New Hampshire, Minnesota, Alabama och North Carolina.

Enligt företagets hemsida har man 150 anställda. Det fanns omkring 70 personer i byggnaden vid tidpunkten för dådet, uppger polisen.

Johan Andersson