45-årig man knivdödad i natt

Tre små barn fanns i lägenheten

NYHETER

En man i 45-årsåldern knivskars i natt till döds i en lägenhet i centrala Norrköping.

Inne i lägenheten fanns tre små barn.

- Det är troligt att barnen sett något av det som hänt, säger William Ring vid polisen i Norrköping.

Foto: PER WIKSTRÖM
DOG AV SKADORNA Här, mitt i centrala Norrköping, blev mannen knivhuggen. Hans skador var så svåra att han senare avled. Inne i lägenheten fanns också tre små barn.

Polisen fick larmet från SOS alarm strax efter midnatt: en man låg svårt knivskadad i en lägenhet i centrala Norrköping.

Tre polisbilar och två ambulanser med ett läkarlag kallades till platsen. Utöver det knivskadade offret mötte sjukvårdarna och polisen fyra vuxna och tre barn i den kraftigt nedblodade lägenheten.

Avled av skadorna

Enligt polisen var offret svårt knivskuren i magen, bröstet och ansiktet och hade förlorat mycket blod.

Läkarna startade omedelbart upplivningsförsök och lyckades efter en stund få liv i mannen.

De tog in honom i ambulans och förde honom till Norrköpings lasarett - men förgäves.

Mannens skador var så svåra att han kort senare avled.

Förutom de tre barnen, som är mellan ett och åtta år gamla, fanns mamman till de två yngsta barnen och tre män i lägenheten. Det var kvinnan som larmade SOS.

En av männen, en 41-åring, har av de andra pekats ut som gärningsman och är nu gripen misstänkt för mord.

Han är känd sedan tidigare av polisen i Norrköping, bland annat för våldsbrott. Flera av de inblandade har enligt polisen missbruksproblem.

- Mamman och de två andra männen har tagits in som vittne, men vi har inte hunnit höra dem än. Situationen när det gäller gärningsman kan därför komma att förändras under natten och morgonen, säger William Ring.

"Förskräcklig syn i lägenheten"

De tre barnen togs i natt om hand av socialjouren i Norrköping och placerades ut hos släktingar. De kommer också att få den hjälp de kan behöva för att bearbeta det som hänt.

- Jag vet ännu inte säkert om barnen låg och sov när mordet på 41-åringen genomfördes eller om det skedde framför deras ögon. Även om de låg och sov har de ändå tvingats se åtminstone något när de fördes därifrån och det var en förskräcklig syn i lägenheten, säger William Ring.

Utredare och tekniker kallades i natt in för att snabbt starta utredningen. Det är oklart vilken relation den mördade och de övriga männen i lägenheten hade till kvinnan och barnen.

Petter Ovander