”Han gav råd om bomber på nätet”

IT-konsulten mördade sju på kontoret

NYHETER

NEW YORK

Den 42-årige IT-konsult som sköt ihjäl sju av sina arbetskamrater hade utrustning hemma för att tillverka bomber.

Polisen hittade också ett precisionsgevär på hans arbetsplats tillsammans med massor av ammunition.

Michael McDermott greps direkt efter massmordet utanför Boston.

Polisen hittade detonatorer och flera behållare med saltpetersyra som kan användas vid tillverkning av nitroglycerin hemma hos Michael McDermott.

Han använde också sitt smeknamn "Mucko" när han surfade på internet. Polisen misstänker att han är identisk med den Mucko som gett råd på nätet om hur man tillverkar sprängämnen.

Polisen finkammar också McDermotts arbetsplats. I går hittade man ett avancerat gevär med kikarsikte plus fler lådor med ammunition.

Äter psyk- medicin

I häktningsförhandlingen avslöjades att McDermott går på behandling för psykiska problem. Han äter också medicin för sina störningar.

Vissa bedömare såg avslöjandet som taktik från försvarets sida. Det kan tyda på att McDermott vid rättegången tänker hävda att han var psyksjuk och därför inte ansvarig för sina handlingar.

McDermotts grannar säger att han var en ensling som de aldrig såg le.

Hans motiv är fortfarande oklara. Polisen jobbar efter teorin att McDermott var upprörd över att företaget tänkte hålla inne en del av hans lön efter krav från skattemyndigheten. McDermott hade "några tusen dollar" i skatteskulder.

Tidigare artiklar:

Wolfgang Hansson