Tankbil brann efter krasch – föraren dog

1 av 2 | Foto: LINA ÖSTLING/PÖHNERBILD
FÖRAREN DOG OMEDELBART En lastbil kanade över på fel sida av vägen. Den mötande tankbilen hade inte en chans att stanna utan körde rätt in i lastbilen och tog eld. Föraren dog omedelbart.
NYHETER

Den flera ton tunga lastbilen fick sladd i det hala väglaget och gled i hög fart med bredsidan över vägen.

En mötande tankbil körde rakt in i lastbilen och tog eld.

Föraren dog omedelbart.

Strax efter klockan nio i går kväll kolliderade lastbilarna på E 20 en mil söder om Mariestad.

Smällen blev fruktansvärd.

Enligt räddningschef Göran Anderberg klämdes föraren i tankbilen fast. Han omkom förmodligen omedelbart - innan bilen några sekunder senare fattade eld.

Kastades ut vid krocken

I den sladdande lastbilen, en utlandsregistrerad köttbil, fanns två personer som kastades ut vid kollisionen.

En av dem fick svåra skallskador och fördes i natt från sjukhuset i Skövde till Sahlgrenska i Göteborg för specialistvård. Det var då osäkert om mannen skulle överleva.

- Den andre skadade ligger på sjukhuset i Skövde med medelsvåra skador, säger Peder Andreasson, polisbefäl i Skövde.

Räddningskåren kunde sent i natt bara konstatera att det fanns minst en man i den utbrända lastbilshytten.

- Men vi är inte säkra på att han var ensam. Vi har bara noterat en kropp, men det är svårt att se, säger räddningschefen Göran Anderberg.

Branden bröt ut när lastbilens drivdiesel fattade eld efter olyckan. Lasten bestod av vattenbaserat lim och var inte klassat som farligt gods.

14-årig flicka dog vid frontalkrock

Lastbilarna blockerade i natt hela E 20 och trafiken mellan Mariestad och Skara leddes om via Skövde.

Olyckan var bara en av flera i går.

En 14-årig flicka omkom vid en frontalkrock på E 20 vid Hol. Hon åkte i bilen med sin pappa och tvillingsyster när den fick sladd och körde in i en mötande bil som fattade eld. Mannen i den bilen räddades av en chaufför som passerade strax efter olyckan.

I Traryd i Småland skadades sju ungdomar mellan 16 och 20 år i en minibussolycka. Minibussen fick sladd i blötsnön och körde in i en mötande brödbil. En av ungdomarna skadades allvarligt.

En dansk lastbil fick sladd och välte strax före midnatt vid järnvägsövergången i Vittsjö i Hässleholm. Trafiken på stambanan stoppades i natt, medan biltrafiken kunde ledas förbi. Ingen människa skadades vid olyckan.

I går kväll väjde en buss i Stockholm för en liten flicka. Bussen kanade av vägen och körde in i en björk. Föraren klarade sig utan skador.

Petter Ovander