Robinson-Hildegard: ”Jag höll mig strikt till reglerna”

NYHETER

Hildegard Krebbs känner sig som en segrare även om hon inte vann så klarade sig fram till final trots sina 62 år.

Om sveken och eventuella romanser på ön och om varför hon egentligen röstade på Mattias i finalen berättade hon för Aftonbladet chattare.

Här följer ett sammandrag av chattet.

Emma säger: Hejsan Hildegard! Kommer du att ge ut boken, om livet på ön?

Hildegard Krebbs säger: Jag har talat med SVT:s styrelse om det i går så jag får göra det om jag vill så jag tror att jag gör det.

Heidi säger: Hej Hildegard ! Hur var det när Petter kom till ön?

Hildegard Krebbs säger: Det var fantastiskt. Jag är inte van vid den här musiken och hade inte hört talas om Petter men det var en fantastisk upplevelse och överraskning. Det var väldigt positivt.

Nina säger: Hej Hildegard, kände du dig sviken av Mattias och var det i så fall därför du röstade på Edward?

Hildegard Krebbs säger: Jag kände mig inte sviken av Mattias det var väl mer det att bägge hörde till min familj Syd och jag fick välja mellan dem och då valde jag den som varit flitigast. Det var inget lätt val eftersom jag tyckte om båda två lika mycket men jag tycker att flit är viktigt när det gäller att bli en bra Robinson

fundersam säger: känner du att dina så kallade kamrater i lag syd utnyttjade dig i ett spel?

Hildegard Krebbs säger: Jag har inte upplevt det som att jag blev utnyttjad. De valde mig och jag ställde upp i alla tävlingar och sinkade dem inte. Om jag varit så himla svag och de tog mig bara därför att de inte trodde att jag kunde vinna så uppfattade inte jag det. Jag blev positivt bemött.

*malin* säger: Hej Hildegard!Vad var det roligaste du var med om på ön?

Hildegard Krebbs säger: Det roligaste? Det var egentligen på kväällen när vi låg i sängen i Sydlägret och berättade saker för varandra och skämtade. Då var det en fantastisk stämning och då somnade vi skrattande.

abcd säger: Hur var det i natt? Jag menar bråket mellan Johan o Edward??

Hildegard Krebbs säger: Inte riktigt bråk det var väl mer att Edward inte förtjänat att alla röstade mot honom. Han tyckte att han varit flitig, inte bråkat med någon och när någon tjatade om att inte bli utröstad

Hildegard Krebbs säger: Han blev väl besviken över det och det var därför de diskuterade. Han ville fråga Johan hur han tänkte och varför de röstade på honom.

erika säger: var det nån du inte riktigt tyckte om på ön?

Hildegard Krebbs säger: Kanske inte så mycket om Håkan. Jag upptäckte snart att det inte riktigt stämde det han sa och när jag upptäckte det så var det inte så kul längre. forts.

Hildegard Krebbs säger: Freddy kunde man vara trött på ibland men han var mer öppen och körde inget taktiksnack bakom ryggen. Och det gjorde Håkan.

Skubben säger: Hej! När Anne chattade så sa hon att det fanns en romans på ön. Kan inte du säga vilka det var emellan *nyfiken*

Hildegard Krebbs säger: Romans och romans. Det beror på hur man definierar romans. Betyder det att man tycker mycket om någon och trivs bra ihop så hade många romanser - men den var platonisk.

Danne jr säger: Vad tyckte du egentligen när buba kom till baka till ön???

Hildegard Krebbs säger: Vi hade röstat bort honom och vi hade allihopa våra skäl och när han kom tillbaka så förstod vi att han skulle vinna och vi pratade om det och hur vi skulle göra... Mitt förslag var att vi skulle gå fram och ge honom handen och säga hej men det gick inte de andra med på. Hur det sedan blev får Linda stå för, det var hennes idé som Edward och Mattias accepterade.

Sanna säger: Tycker du att du har framställs fel i tv ?

Hildegard Krebbs säger: Det kan jag inte säga. Jag har framställts som att jag jobbat eftersom jag inte klarade av att gå sysslolös.

Lina säger: Varför bröt du löftet mot Anne?

Hildegard Krebbs säger: Ja, jag bestämde mig för att ge Anne min plats för hon hade berättat saker om sig själv som var hemskt ledsamma och jag tyckte att hon förtjänade den platsen ...

Hildegard Krebbs säger: mer än jag eftersom jag haft det bättre än henne i livet. Sedan fick jag höra att hon ljugit och att hon berättat det för andra och då kändes det fel, jag trodde vi hade förtroende för varandra. Efter det kom hon fram och sa att jag skämde ut min familj

Henrik säger: hej blev du ledsen när någon åkte ut

Hildegard Krebbs säger: om jag stannade kvar eftersom jag var för gammal så då bestämde jag mig för att: nej, här blir det inget. Hon hade utnyttjat mig, det är mitt eget fel för jag är så godtrogen.

Fiskaren säger: Har läst tidningarna idag och man talar om svek. Jag har inte sett något svek i TV-programmen från någon OCH detta är ju en klurig tävling där man måste vara taktisk för att kunna vinna. Vilka svek såg du?

Hildegard Krebbs säger: När vissa känner att de är rädda för att bli bortröstade och de kom och frågade så svarade jag : jag vet inte ooch en del garanterade att de skulle få stanna. Det var väl det som var sveket. forts.

Hildegard Krebbs säger: Det är väl alltid så att den som åker ut känner mig sviken eftersom man tror att man är vän med en viss person. Då får man komma ihåg att det är en tävling och att alla vill ha titeln och pengarna.

Hildegard Krebbs säger: Till Henrik: Det var inte lätt. Det var lite pinsamt även om det är en tävling. Helst skulle man vilja att alla fick stanna kvar. När Charlotta fick gå så sa hon: du får gärna rösta ut mig trots att vi var vänner. Det kändes bra.

matte säger: varför skriver du en bok om robinsson?

Hildegard Krebbs säger: När man har varit med om det här och levt med främmande männsikor, lite mat och värmen så när man kommer tillbaka behöver man antingen en partner som lyssnar eller också att man sätter sig ner ocjh skriver. Det hjälper mig att själv förstå vad som har hänt.

Fredag säger: är anders lundin en bra robinson?

Hildegard Krebbs säger: Jag tycker väldigt mycket om honom. Jag uppfattar honom som ärlig, rak och mänsklig. Den österrikiske programledaren för Robinson har betydligt mer distans. På ö-råden blev han berörd också när det var jobbigt.

Anna säger: Hej Hildegard! Bra jobbat....Ändrades din syn på de andra deltagarna, under hösten när du såg programmet på tv?

Hildegard Krebbs säger: Jag tycker inte det. Programmet är bara en bit av det som hänt. SVT har förkortat men inte hårdvinklat. Jag kände igen allt och de har visat det precis som det var. Fast i en förmonskad version.

Anders säger: Hur kunde det komma sig att ni 4 sista Syd:are alltid röstade på samma person?

Hildegard Krebbs säger: Det är väl klart om man har en familj att den håller ihop. Du skulle väl själv hellre rösta bort grannpojken än din bror?

jessica å maria säger: vem tyckte du skulle vinna utav alla?

Hildegard Krebbs säger: Om jag riktigt tänker efter och är jätteärlig och hittar den som är mest lämpad att leva på ön på olika sätt och socialt klarade sig bra så kanske det skulle bli Johan eller Buba.

Anna*12 säger: var det nån på ön som du föll direkt för liksom den där verkar trevlig?

Hildegard Krebbs säger: Egentligen Edward och Buba.

bingo säger: blev du irriterad på mattias när ni stod på plankan???

Hildegard Krebbs säger: Jag blev irriterad för att han förändrades ju närmare finalen vi kom. Han tjatade om att jag inte skulle knuffa honom och peta på honom. Han tjatade jättemycket så då blev jag irriterad.

Henrik säger: Vad tyckte du var roligast på ön?

Hildegard Krebbs säger: DEt var våra sköna kvällar när vi låg och pratade eller låg långa strandpromenader på kvällen eller morgonen.

josie säger: Var det så att det fanns ett tv-team på ön hela tiden, eller fanns det kameror utplacerade lite överallt? För det är ju lite halvkonstigt att det blev filmat precis när det var enkonflikt eller liknande.

Hildegard Krebbs säger: Vi hade ett tv-team som kom i soluppgången i båt. De var alltid tre stycken: en kameraman, en ljudtekniker och en reporter. De var med hela tiden tills solen gick ned och det blev mörkt. Då kom båten och hämtade dem.

Hildegard Krebbs säger: då ersattes de av en nattvakt så vi kunde aldrig fuska. Men Kameramännen var med varje dag.

Micke säger: Skulle du vilja vara med igen?

Hildegard Krebbs säger: Jag skulle gärna vilja vara med igen eftersom ajg upplevde allt som så positivt. Alla männsikor på ön var så trevliga så jag kan tänka mig att vara med igen om sällskapet är lika trevligt.

Jag är glad att det är så många som vill höra min mening och att jag får chans att få svara på frågor. Jag är glad att ni intresserar er för mig och kanske har jag haft er support till och med. Vill bara tillägga att ingen av er frågade om jag stal någon mat men jag vill betona att jag stal aldrig någon mat. Jag höll mig strikt till reglerna. Tack och Gott nytt år!

ARTIKELN HANDLAR OM