Kronofogden sålde nazistens fastighet

I går brann huset ned till grunden

NYHETER

I november hotade en känd nazist att bränna ned sitt före detta hus om den nya ägaren flyttade in. I går morse totalförstördes huset av en brand.

- Vi utesluter inte att branden är anlagd, säger polisen.

Foto: PETER LINDVALL
Misstänkt mordbrand När brandmännen kom fram till den eldhärjade fastigheten fick de inrikta sig på eftersläckningsarbeten.

Nazisten, som är i 50-årsåldern, är ledargestalt inom Nationalsocialistisk front, NSF. Han har bland annat skrivit i deras tidning och talat på möten.

I våras såldes hans hus i en by i Mellansverige på exekutiv auktion för 250 000 kronor, eftersom mannen var skyldig sin bank närmare en och en halv miljon kronor.

Men mannen vägrade att lämna huset. Han hävdar att huset såldes för alldeles för lite och har fört ärendet till domstol.

Rubricerat som mordbrand

Inför auktionen försökte mannen enligt uppgift skrämma bort spekulanterna. Han blockerade infarten och satte upp ett plakat med texten "förbjudet att beträda, jag kan inte ansvara för vad som händer".

I början av november hotade han enligt kronofogden den nya ägaren med att bränna ned huset om köparen flyttade dit.Vid åttatiden i går morse larmades räddningstjänsten om en husbrand. När brandkåren kom till platsen var huset i stort sett utbränt. Även ett förråd förstördes.

Räddningstjänsten vet inte varför branden startade och polisen ska i dag inleda en teknisk undersökning på platsen.

- Vi utesluter inte att branden var anlagd, säger Göran Kessel, länsvakthavande i Sörmland. Polisen rubricerade i går händelsen som mordbrand.

- Men det finns inga misstänkta i nuläget, säger Göran Kessel.

Ingen människa fanns i huset.

Lisa Abrahamsson