44 kvinnor ville gifta sig med miljonär

Tyskt tv-program avslöjat som ren bluff

NYHETER

BERLIN

Över åtta miljoner tittare blev lurade. 44 förhoppningsfulla kvinnor blev lurade. Annonsörerna blev lurade.

Senaste kuppförsöket inom den tyska kommersiella tv-industrins besinningslösa kamp om tittarframgångar visade sig vara en enda stor bluff.

På nyårsdagen meddelade tv-bolaget RTL att det redan på onsdagen - fyra dagar före konkurrenten SAT1 - skulle ha premiär på det redan i förväg kontroversiella programmet ''Jag gifter mig med en miljonär'', där en rik man väljer sig en hustru, eller åtminstone hustrukandidat.

Inför miljonären, som satt dold bakom en skärm, och tv-publiken vandrade 45 förhoppningsfulla kvinnor runt på scenen. I finalomgången var de bara iförda baddräkt och bikini.

”Kärlekssemester” med älskarinnan

När miljonären dagen efteråt hade rest till Florida på en tio dagars ''kärlekssemester'' med sin utvalda på tv-bolagets bekostnad, ringde upprörda tittare från hans grannskap till medierna och berättade att den utvalda damen inte alls var någon ny bekantskap för miljonären utan snarare hans älskarinna.

Detta har han nu erkänt och sattes av RTL, som också säger sig vara lurat, tillsammans med sin inte helt nya kärlek omedelbart på ett flygplan tillbaka till Tyskland.

Redan innan bluffen var känd kritiserades programmet hårt av bland andra kyrkan för sin människoförnedrande inställning. Till och med en av de deltagande kvinnorna sade efteråt att det luktat lite väl mycket köttmarknad om tillställningen.

Leif Svensson/TT