Kungabarnen på skandalfest

Polis tvingades avstyra nyårsbråk

NYHETER

VÄSTERÅS

Prinsessan Madeleines, 18, och prins Carl Philips, 21, nyårsfirande slutade med fylla, bråk och polisingripande.

- En polispatrull kom till platsen fyra på morgonen och avvisade en av gästerna, säger Sven-Åke Hammar, vakthavande befäl vid Västeråspolisen.

Foto: JOACHIM LUNDGREN
här hölls festen Här, på Västerås stadshotell, hölls en nyårsfest för 160 personer. Efter tolvslaget utbröt ett vilt slagsmål mellan två unga män och polis tillkallades. - När de inte ville ge sig fick polisen komma, säger hotelldirektören Fredrik Wesslien.

Det var nyårsfest på Stadshotellet i Västerås för 160 deltagare i åldern 18-20 år. Flickorna hade lång klänning och pojkarna smoking. Hotellet hade öppnat puben redan på eftermiddagen så att de unga gästerna, som kom resande till Västerås, kunde få en bit mat innan nyårsfirandet skulle börja senare på kvällen.

Alla, även kungabarnen, skulle ligga över på hotellet.

Rejält bråk mellan två killar

När festen började i hotellets separata festvåning fick ungdomarna en drink före maten, rödvin till trerättersmiddagen, med bland annat oxfilé med murkelsås, och champagne vid tolvslaget.

Under middagen var det både tal och underhållning. Extra uppskattat var Bodils Minicirkus där en gris, en papegoja, tre hundar och en stor anka uppträdde.

Men vid diskot efter tolvslaget blev det ett rejält bråk mellan två killar.

Stämmer det att prinsessan Madeleine, 18, måste fly undan när slagsmålet bröt ut?

- Nej, ingen behövde fly. Det var två yngre personer som hela tiden sökte upp varandra och var hotfulla mot varandra, men inte mot de övriga gästerna, säger hotelldirektören Fredrik Wesslien.

- När de inte ville ge sig fick polisen komma och ta ut en av dem som fick sova över hos en annan festdeltagare. Det var odramatiskt och ingen hätsk stämning. Det här var en sluten fest där de inbjudna var goda vänner.

Men det verkar ha gått vilt till, i korridorerna fanns blod, spyor och urin?

Personalen städade undan

- Ingen av städpersonalen har hittat blod eller urin i korridorerna. Men någon har kräks. Jag skulle vara förvånad om någon inte gjort det. Har man 160 personer på en fest finns det alltid några som dricker lite för mycket.

Morgonen efter hittades blodiga lakan på gatan utanför hotellet och ett antal flaskor som kastats ut från fönstren, är det riktigt?

- Just på nyårsafton förekommer mycket glas och personalen var ute och plockade lite glas på gatan. Man fann också ett lakan nedstänkt med någonting dagen därpå.

Hotelldirektören Fredrik Wesslien påpekar att förstörelsen var minimal på hotellet:

- Det som har förstörts är en papperskorg. Allt som går sönder debiterar vi arrangörerna, men den här gången har vi inget att debitera.

Aftonbladets källa oroar sig för att "konungabarnen befinner sig i kretsar som på intet sätt tryggar monarkins fortsatta existens", är Madeleine, Carl Philip och deras vänner välkomna tillbaka?

Arrangör vill inte kommentera

- Ja, självklart, säger hotellchefen Fredrik Wesslien. Alla är hjärtligt välkomna. - De fyra killar som arrangerat festen var också mycket noga med att alla gäster skulle trivas.

Carl Mustad, 20, var en av de fyra arrangörerna.

-Jag ger inga kommentarer.

Ulla-Lene Österholm