Pudeln anföll Annas pitbull

...sedan högg den matte i benet

1 av 2 | Foto: KEPA ARIZALA
attackerades av PUDELn Anna Conani, 25 och pitbulltiken Valky, 5, attackerades av en lös kungspudel utanför sitt hem i Nol norr om Göteborg.
NYHETER

GÖTEBORG

Den ursinniga pudeln attackerade först Anna Conanis pitbull.

Sedan högg den Anna.

– Jag kände hur tänderna trängde in i mitt ben, säger hon.

Det var i lördags eftermiddag som de båda hundägarna möttes mellan radhusen i Nol utanför Göteborg. Anna Conani rastade sin sambos femåriga pitbulltik Valky.

Vägrade släppa taget

– Pudeln var lös och rusade fram mot Valky i en attack. Jag tänkte bara på att hålla isär hundarna så att de inte skulle skada varandra, säger Anna Conani.

Mitt under tumultet högg kungspudeln Anna i det vänstra smalbenet.

Och vägrade att släppa taget.

– Han högg ursinnigt och bet sig fast i vaden, säger Anna och visar såren efter huggtänderna.

Hemma hos Anna Conani leker dottern Emilia, 6, med Valky och familjens andra hund Sluggo, en sex månader gammal amerikansk Staffordshire terrier.

– De är hur snälla som helst. Men jag vet samtidigt att de är krutpaket om det skulle hända något allvarligt. Därför är jag alltid extra försiktig när jag går ut, säger Anna.

Polisanmälde händelsen

Pudelns ägare är en granne som bor på samma gård i radhusområdet. Och hundarna har träffat varandra vid flera tillfällen tidigare.

Men grannsämjan är inte längre den bästa sedan Anna Conani polisanmält händelsen.

– Den här pudeln har attackerat människor förut. Och här bor många barn i området. Därför tycker jag det är ägarens ansvar att hålla efter sin hund, säger Anna som understryker att hon inte har något emot hunden som bet henne.

– Men om det varit någon av våra hundar som anföll skulle den blivit omhändertagen av polisen direkt, säger Anna som vet vad allmänheten tycker om pitbullhundar.

Pudelns ägare vill inte ställa upp i en intervju.

– Jag har lämnat in min redogörelse över händelsen till polisen. Det får räcka så, säger kvinnan.

Kungspudeln har kvar mycket jaktinstinkt

Peter Björneblad

ARTIKELN HANDLAR OM