Skottdrama i centrala Stockholm i kväll

En man död, en kvinna svårt skadad

NYHETER

En 43-årig man sköts ihjäl och en 50-årig kvinna skadades svårt vid ett skottdrama i centrala Stockholm i kväll

Ett stort polispådrag sökte under kvällen gärningsmannen.

Vid 20.15-tiden i kväll larmades polisen till restaurangen Orientexpressen på Centralplan i Stockholm.

Två personer hade då av okänd anledning skjutits ner. En av dem, en man, avled av sina skador. Det är oklart om han dog omedelbart eller på väg till sjukhuset.

Kvinnan har förts till Södersjukhuset och hon uppges vara svårt skadad.

Satt i en bil

Enligt vittnen på platsen satt kvinnan och mannen i en bil utanför Orientexpressen, som ligger i direkt anslutning till Centralstationen.

– Plötsligt kom ytterligare en bil, en svart. Ur den steg en person ut och avlossade ett antal skott in i det andra fordonet, säger Ulf Göransson.

- Vapnet är troligen en pistol, i vart fall är det inte ett automatvapen eftersom ett vittne hört tydliga mellanrum mellan skotten.

Ett stort område kring platsen spärrades av och den tekniska undersökningen påbörjades. Mannen som flydde i en bil i riktning mot Stockholms stadshus söktes av ett stort polisuppbåd.

Flyktbilen hittad

Parets identitet var på fredagskvällen enligt TT inte fastställd och det fanns heller inte några teorier om motivet till dådet.

Gärningsmännens flyktbil hittades övergiven vid 21-tiden vid sjön Trekanten i närheten av Liljeholmen, i södra Stockholm. En teknisk undersökning av bilen ska nu göras, uppger nättidningen 24timmar.

Maria Saving