Razzia i natt mot Bandidos nya lokal

Polisen slog till mot högkvarteret i Stockholm

NYHETER

Här slår polisen till mot Bandidos nya högkvarter i Stockholm.

En man i 20-årsåldern greps sedan polisen beslagtagit vapen och knark.

Foto: HASSE ROSENTHAL
Polisens besök i Bandidos nya klubblokal i Huddinge gällde officiellt brandtillsyn - och därför fanns även räddningstjänsten på plats.

Mc-klubben Bandidos nybildade avdelning i Stockholm fick inte vara i fred särskilt länge. I går kväll gjorde polisen en razzia mot klubbens lokal på Huddingevägen i Tullinge.

En man i 20-årsåldern greps, misstänkt för brott mot alkohollagen och narkotikabrott.

Tre andra medlemmar fick följa med till polisstationen för förhör.

Dömda för grova brott

Enligt Aftonbladets källor ska polisen även ha beslagtagit någon form av vapen. Det ville polisen inte kommentera i går kväll.

Flera av de tolv medlemmarna i Bandidos-avdelningen är dömda för allvarliga brott, bland annat mord, grovt narkotikabrott och grovt rån. De är inte fullvärdiga medlemmar utan räknas som "prospects".

Officiellt var orsaken till razzian en "brandsyn", det vill säga att kontrollera om Bandidos följer brandföreskrifterna. Därför var även räddningstjänsten representerad.

Strider mot fredsavtal

Men polisen ville även göra sin närvaro påmind hos de nya hyresgästerna.

Den nya avdelningen "Chapter Stockholm" anses av polisen utgöra ett brott mot fredsavtalet mellan Bandidos och Hells Angels i Köpenhamn för tre år sedan. Då enades klubbarna om att inte bilda fler avdelningar.

Andreas Harne

ARTIKELN HANDLAR OM