Ministern jobbade på porrklubb

Ny skandal i den tyska regeringen

NYHETER

Den tyska regeringen är åter i blåsväder.

Nu har det avslöjats att den nyutnämnda hälsoministern Ulla Schmidt arbetade i bordellkvarteren på 70-talet och senare levde med en man som dömdes för sedelförfalskning.

Foto: JOCKEL FINCK/AP <b>Utrikesministern misshandlade polis</b>
"Jag behövde pengarna" Tysklands nya hälsominister Ulla Schmidt jobbade på sin systers krog i ett ökänt bordellkvarter på 70-talet.

I torsdags utnämnde förbundskansler Gerhard Schröder socialdemokraten Ulla Schmidt, 51, till ny hälsominister, sedan miljöpartisten Andrea Fischer tvingats avgå på grund av galna ko-krisen.

På 70-talet arbetade hon regelbundet på sin systers klubb Barbarina i staden Aachens ökända bordellkvarter.

Porrfilmer togs i beslag

När polisen gjorde razzia och beslagtog en stor mängd porrfilmer på Barbarina skrev man upp Ulla Schmidts namn som en av barmadamerna, uppger Sveriges Radio P 1:s Nyhetsmorgon.

- Jag studerade och var ensamstående mor och måste tjäna pengar. Jag var glad som fick arbeta en gång i veckan på min systers krog, säger Ulla Schmidt till Der Spiegel.

Vid ett senare tillfälle drogs Ulla Schmidt med i en spelskandal med svarta pengar då hennes syster hade öppnat en välfylld bankbok i hennes namn.

Tvingades betala två miljoner

Det klargjordes dock att pengarna, som kom från spelklubben Stora Kvarnen, inte hörde till Ulla, och systern upptaxerades med en miljon kronor.

På 90-talet förälskade hon sig i EU-politikern Dieter Schinzel som hade stora spelskulder och dömdes för sedelförfalskning 1994.

Dieter Schinzels affärer drabbade Ulla Schmidt mycket hårt då hon gått i borgen för flera lån. Hon tvingades att sälja sin bil och leva på existensminimum under många år medan hon betalade av över två miljoner kronor på sin älskades skulder.

- Dessa historier kommer tillbaka varje gång hon tar ett steg i karriären, säger en mycket irriterad presstalesman för den tyska regeringen.

Olle Castelius