”Mirakelmannen” avled igår

Räddades ur rasmassorna men dog av inre skador

NYHETER

Sergio Moreno, 22, överlevde mirakulöst jordbävningen i El Salvador.

Han grävdes fram efter 31 timmar under rasmassorna och blev rubrikernas man över hela världen.

Men i går avled han på sjukhuset.

Foto: AP
Sergio Moreno låg fastklämd i 31 timmar efter jordbävningen i El Salvador. Han fördes till sjukhus men trots läkarnas insatser dom Moreno av inre skador.

I två dagar och en natt låg Sergio Moreno begravd 4,5 meter under rasmassorna från det som tidigare var hans hus i Santa Tecla.

Båda benen och överkroppen var fastlåst. Men sakta, sakta lyckades han nå sin mobiltelefon och ringde en av sina vänner.

– Jag lever!

Kort därefter hade räddningsmanskap lokaliserat honom och Sergio Moreno, musiker i det populära bandet Grupo Algodon, kunde äntligen grävas fram.

Världsnyhet

Dagen efter kablades den dramatiska och känslosamma bilden ut över hela världen där han blickar fram under rasmassorna av betong och lera.

Han var ljuset i mörkret. En symbol och ett hopp för alla de vars anhöriga och vänner fortfarande saknades efter jordbävningen i lördags.

Men hans kropp hade tagit mycket stryk.

På sjukhuset tvingades läkarna amputera båda hans ben, men hans liv gick ändå inte att räddas.

Både hjärtat och njurarna orkade inte och på onsdagen avled Sergio Moreno.

Hoppet ute

Han blev det 683:e officiella dödsoffret för jordbävningskatastrofen i El Salvador, men siffran över antalet omkomna väntas stiga.

Under torsdagen hade internationella hjälporganisationer nått fram till jordbävningsområdet, men kritiken är hård och många klagar över att hjälpen inte når ut till de mest behövande.

Hoppet att finna fler överlevande är nu också ute.

Claes Salomonsson