Dianas butler misstänkt för stöld

Grät när han greps i hemmet

NYHETER

Prinsessan Dianas butler Paul Burrell har gripits misstänkt för stöld.

Borta är den döda prinsessans smycken och kläder, bland annat ett juvelbesatt smycke värt sju miljoner svenska kronor.

Burrell, som var Dianas vän och förtrogne i tio år, greps i sitt hem i gryningen och fördes till en polisstation i Cheshire.

Klockan var sex i går morse och Burrell och hans fru Maria låg fortfarande och sov när sju poliser stormade in. Vittnen uppger att Burrell chockades och grät när han fördes iväg av sju poliser.

Även parets söner, 10 och 14 år gamla, såg hur fadern fördes bort.

- Han var mycket upprörd och det rann tårar, säger en poliskälla till The Mirror.

Polisen gjorde också en husrannsakan och beslagtog bland annat kläder och en mängd olika föremål.

- Vi har hittat en rad olika saker. Nu ställer vi frågor om varifrån de kommit och hur man kommit över dem, säger poliskällan till tidningen.

Nära vän med prinsessan Diana

Burrell var en av de få som stod prinsessan Diana riktigt nära. Han var hennes vän och förtrogne i ett decennium under det stormiga äktenskapet med prins Charles och följde med på hennes resor.

Den aktuella stölden upptäcktes för flera månader sedan. Två personer har tidigare anhållits misstänkta för delaktighet.

Värdefullt smycke försvunnet

Det mest värdefulla föremålet är det juvelbesatta smycket i form av en liten diamantbesatt båt i guld och silver. Men polisen uppger att det försvunnit drivor av mindre föremål från prinsessans hem efter hennes död, främst kläder, inte minst aftonklänningar och hattar, samt personliga föremål.

Efter Dianas död fick Burrell ett förtroendeuppdrag för Dianas minnesfond. Han har skrivit två böcker om prinsessan och har använt samma pr-konsult som till exempel popstjärnorna All Saints.

Caroline Olsson