Nazistledaren dog på sjukhuset

28-åringen bodde på gård utanför Klippan

NYHETER

Nazistledaren Marcel Schilf, 28, är död.

Han dog i går kväll klockan 21.45 på Rikshospitalet i Köpenhamn.

Uppgifterna om hans död kommer från nazisterna själva.

SAMRÖRE MED TERRORISTER Marcel Schilf var den kanske ende nazist i Sverige som hade samröre med den brittiska terrororganisationen Combat 18.

Det gick i natt inte att få någon officiell bekräftelse på dödsfallet från svensk polis.

Men på Blood and Honours (Blod och Ära) svenska hemsida står:

"Vår vän och grundare av Blood and Honour Scandinavia Marcel Schilf är död. Han dog efter en tids sjukdom och lämnar en fru och många vänner i sorg."

Dog av sin sjukdom

Marcel Schilf led av den ärftliga sjukdomen cystisk fibros. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det sjukdomen som i går kväll tog hans liv.

Marcel Schilf var en av de mest inflytelserika nazisterna i Sverige. Senast var han uppmärksammad i en rättegång för hets mot folkgrupp i Helsingborg tillsammans med Eric Nilsen (Blücher) och Hans Himmler Pettersson.

Rättegången handlade om spridande av nazistisk propaganda. De friades i rättegången på grund av en teknisk miss i utredningen.

Gården i Klippan känt tillhåll

Marcel Schilf bodde på en gård utanför Klippan med ett två meter högt plank runt. Gården har varit ett känt tillhåll för nazister från hela Sverige och flera möten och fester har hållits där.

Marcel Schilf var också en av de mycket få, kanske den enda, nazist i Sverige som har haft verkligt samröre med den brittiska terrororganisationen Combat 18.

Detta har gjort honom till en mytomspunnen figur bland unga nazister i Sverige. Han har ofta synts på Nationalsocialistisk Fronts möten. Men den enda kända position han hade i någon nazistisk rörelse de senaste åren är som ledarfigur för Blood & Honour i Skandinavien.

Jens Kärrman