Hockey-prinsen

Nu visar han öppet sin kärlek till Emma, 21

1 av 4 | Foto: URBAN ANDERSSON
Prins Carl Philip och hans flickvän Emma Pernald, 21, gick på hockey i Globen i går. Bortsett från smygtagna bilder från Rivieran brukar de inte visa sig öppet tillsammans. Men prinsen och hans Emma pratade, skrattade och såg ut att njuta av tillvaron och av varandra.
NYHETER

De gör ingen hemlighet av kärleken längre.

I går dök prins Carl Philip och Emma Pernald, 21, upp tillsammans på all star-matchen i Globen.

Och prinsen njöt av det han såg.

– Kul att vara här med alla vänner. Hockey är perfekt avkoppling, säger han.

Hittills har Carl Philip och Emma Pernald vägrat visa sin kärlek öppet. Bortsett från de smygtagna bilderna från kungens lyxbåt på franska Rivieran i somras har paret lyckats hålla sitt förhållande från offentlighetens ljus sedan sommaren 1999, då de blev tillsammans.

Men nu bryr de sig inte längre. Carl Philip och Emma kom sida vid sida till Globen. I släptåg fanns många av prinsens kompisar.

– Ishockey är roligt och så ofta jag bara kan går jag på AIK:s matcher. Min kompis Niklas (Anger) spelar i laget och därför är det extra skojigt, säger prinsen.

Småpratade och skrattade

I går fanns Niklas Anger tre stolar från Carl Philip i publiken och såg Sveriges bästa spelare göra upp på isen i den årliga stjärnmatchen.

Närmast prinsen satt naturligtvis Emma Pernald, en Göteborgstjej som jobbar på en reklambyrå i Stockholm. Paret såg ut att njuta av tillställningen - och av varandra. De småpratade och skrattade, åt hamburgare och såg på ishockey. Att folk tittade nyfiket verkade inte bekymra dem.

– Det här är perfekt avkoppling. Själv hade jag ingen större talang och därför får man nöja sig med att vara åskådare, säger Carl Philip och skrattar.

– Jag har ett stort idrottsintresse och tycker om nästan allt. Men man kan inte vara på alla matcher. Tyvärr. Det finns så mycket annat att göra.

Väntas ta examen år 2002

Prinsen har fullt upp. Under veckorna utbildar han sig till befäl på marinens kadettskola i Karlskrona. Utbildningen är tvåårig och prinsen väntas ta examen i december 2002.

– För det mesta är vi lediga på helgerna och då försöker jag komma hem till Stockholm. Det är skönt, säger Carl Philip.

Är det jobbigt att plugga?

– Ibland, men det är ingen fara. Jag trivs.

Och Carl Philip och Emma vill inte smyga längre. Tisslandet och tasslandet är över.

Patrik Thornéus