Mördaren stal Pernillas saker

NYHETER

Mördade Pernilla Hellgren blev bestulen på sin mobiltelefon, filofax och plånbok - av sin mördare.

Polisen i Falun tar nu allmänheten till hjälp för att lösa mordet.

– Vi vill uppmana den som har sett de här grejerna eller kommit över dem på något sätt att höra av sig till oss, säger Jan Trygg, kriminalinspektör vid Falupolisen till Aftonbladet nätupplaga.

Pernilla Hellgren mördades i juni förra året.

Pernilla Hellgren mötte mördaren natten mellan den 3 och 4 juni i somras när hon var på väg hem från Grand Hotel i Falun. Hon sexmördades i skogsbrynet nära en gångtunnel.

Nu tar polisen allmänheten till hjälp för att försöka lösa mordet på Pernilla Hellgren. Vid en presskonferens under måndagen avslöjade Falupolisen att personliga saker från Pernillas handväska saknas, saker som hennes mördare stal. En filofax, en plånbok och en mobiltelefon.

– I fall det är någon som har sett de här grejerna eller fått dem på något sätt ska höra av sig till oss, uppmanar Jan Trygg.

Påminner om iakttagelser

Dessutom vill Falupolisen påminna om de iakttagelser två unga flickor gjorde under mordnatten.

En 21-årig kvinna antastades klockan 23.30 av en man i en gångtunnel nära centrum i Falun. Han blottade sig och gjorde sexuella närmanden.

En 16-årig flicka såg mördaren drygt två timmar senare vid en annan gångtunnel. På tio meters håll såg hon hur Pernilla misshandlades.

En bil som stod parkerad vid mordplatsen.

Men ingen av de som iakttagit eller har något samband med detta har gett sig till känna:

– Att blottaren inte hört av sig förstår jag men det är konstigare att varken cyklisten eller någon med anknytning till bilen hört av sig . Det får oss att undra om de inte uppfattat vår förfrågan eller om de har något med mordet att göra, säger Jan Trygg.

Tydligt signalement

Båda vittnena gav tidigt ett tydligt signalement av en man som de såg vid den plats där Pernilla Hellgren senare hittades.

– De beskriver en man på 40-50 år, stor och bred över rygg, axlar och hals, eventuellt överviktig. Någon form av dubbelhaka eller häng under hakan. Röd hy i ansiktet och på händerna. Normallångt mörkt hår med grå inslag och tunnare framtill. Klädd i fläckvis urblekt jeansjacka med krage, mörk t-shirt och ej ljusa byxor.

En 46-årig man som stämde mycket väl in på signalementet häktades senare för mordet. Mannen kom hem blodig på mordnatten.

– 46-åringen är helt avförd från utredningen genom analyser med DNA-teknik, säger Jan Trygg.

Tillhörigheter som saknades i Pernillas väska

Annika Sohlander

ARTIKELN HANDLAR OM