Morddramat – dag för dag

Måndag 29 januari

NYHETER

Under kvällen eller natten tar sig Roger Karlsson in i klubbhuset på Albatross golfbana med nyckel, han arbetade där under julhelgen. Han har där ”lånat” pengar ur en kassa.

Allt pekar på att den 29-åriga småbarnsmamman var med och att hon dödades – troligen med en sten. Kroppen gömdes i ett buskage vid utslagsplats tio på golfbanan.

Tisdag 30 januari

Anhöriga till Roger Karlsson och den 29-åriga kvinnan anmäler hos polisen att de båda är försvunna. Kvinnan ska enligt vänner ha varit försvunnen i fem dygn.

Roger Karlsson åker hem till sin bästa vän, en 32-årig kvinna i Olskroken.

Onsdag 31 januari

Klockan 21.59 skickar polisen en efterlysning på Roger Karlsson och den 28-åriga kvinnan till samtliga hotell i Göteborg. Det ger inget resultat.

Torsdag 1 februari

Tidigt på morgonen mördar Roger Karlsson sin 32-åriga kvinnliga vän i hennes lägenhet i Olskroken.

Han åker sedan beväpnad med en yxa till en man som han ansett lurat honom i en ny restaurangaffär. Mannen är inte hemma och efter att ha huggit yxan i dörren, fortsätter Roger Karlsson till Skånegatan.

Klockan 8.30 lämnar den 56-årige krögaren och hans sambo sin bostad på Skånegatan i Göteborg. Roger Karlsson väntar utanför med en yxa och hugger efter en jakt ner krögaren mitt på gatan.

Klockan 8.36 larmas polisen. Roger Karlsson grips utan motstånd. I polisförhören erkänner han två mord till.

Den 29-åriga kvinnan påträffas mördad i ett buskage på Albatross golfbana på Hisingen och den 32-åriga kvinnan hittas mördad i sin lägenhet i Olskroken.

Fredag 2 februari

Polisens prover visar att Roger Karlsson var påverkad av både alkohol och amfetamin när han greps.

I samtal med sin advokat erkänner han morden, men säger sig inte komma ihåg hur han dödade de båda kvinnorna.

Vid 16-tiden hittar polisens tekniker en blodig sten vid utslagsplats tio på Albatross golfbana. Det kan vara med den som Roger Karlsson dödat den 29-åriga småbarnsmamman.

Lars Söderberg

ARTIKELN HANDLAR OM