”Eminem lekte med dockor”

Mamman berättar om tuffa rap-stjärnans barndom

NYHETER

Världsstjärnan Eminem rappar om våldtäkt, mord och droger.

Annat var det när han var liten pojke - då var det dockor som gällde.

Det hävdar i alla fall hans mamma, Debbie Mathers enligt Sunday Mirror.

Den tuffa attityden till trots har också Eminem eller Marshall Mathers som han egentligen heter varit barn en gång och därtill en riktig mjukis, säger hans mamma.

En av favoritsysselsättningarna var att leka med dockor. En annan att leka Batman iförd mask och kapuschong.

Till Sunday Mirror säger också Debbie Mathers att hennes son föredrog att stanna hemma och leka trots att han hade en hel del kompisar.

Pratar knappt med varandra

Konflikterna har varit många mellan Eminem och hans mamma. I dag pratar de knappt med varandra men Debbie Mathers har lyckliga minnen av den tid då hennes son var en lite kille.

Debbie säger till Sunday Mirror:

”Han var väldigt rar som barn och inte det minsta aggressiv. Jag älskade att titta på honom när han lekte med sina dockor.

Hon tillägger också:

”Det är konstigt egentligen men när han lekte sina lekar och hoppade omkring så förstod jag att han skulle bli något stort - och det har han ju verkligen blivit.”

Anklagar mamma i sina texter

I sina rap-texter har Eminem anklagat sin mamma för att missbruka droger, vanvård och till och med fantiserat om att våldta henne. Han var två¨år gammal när Debbie och fadern skildes.

Efter att han släppt sin skiva ”The Slim Shady LP”, 1998, stämde Debbie sin son för förtal och kräver sju miljoner dollar i skadestånd.

Hon säger:

”Jag har aldrig missbrukat vare sig sprit eller droger och det min son diktat om är bara lögner”.

Annika Sohlander