37-årig kvinna våldtogs tre dygn

47-årig man höll henne som fånge – häktades i går

NYHETER

Besöket hos den nya bekantskapen blev en mardröm.

Den 37-åriga kvinnan från Värmland hölls fången och utsattes för övergrepp – i tre dygn.

– En 47-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för olaga hot, frihetsberövande, misshandel och våldtäkt, säger Mats Persson, vakthavande befäl hos Karlstadspolisen till Aftonbladets nätupplaga.

Mannen och kvinnan hade nyligen lärt känna varandra när övergreppen skedde.

Den 37-åriga kvinnan som är hemmahörande i en mindre ort i Karlstads kommun reste i början av veckan för att hälsa på 47-åringen i norra Värmland, skriver Vermlands Folkblad.

Mardrömslik behandling

Väl där utsattes hon för en mardrömslik behandling.

Kvinnan har berättat att hon tvingades stanna hos mannen i tre dygn och blev våldtagen och misshandlad upprepade gånger under den tiden.

Först på torsdagskvällen fick hon hjälp då mannen följde med kvinnan till hennes hem. Då lyckades hon ta kontakt med sin dotter som hjälpte till att larma polisen som kom till platsen och grep den misstänkte mannen, skriver.

”Viss dokumentation”

Kammaråklagare Lars Johansson i Karlstad säger Till VF att mannen förnekar brott men enligt åklagaren finns det ”viss dokumentation” som styrker kvinnans berättelse av vad som inträffat mellan måndag och torsdag kväll.

- Jag har anhållit honom som misstänkt för misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot och flera våldtäkter. Om det också finns anledning att begära honom häktad får bli en sak för helgens jouråklagare att avgöra, säger Lars Johansson till VF.

”Tagen av vad som hänt”

Kvinnan är läkarundersökt men hennes skador uppges inte vara så svåra att hon behövde stanna på sjukhuset.

- Men hon är naturligtvis tagen av det som har hänt, säger åklagaren.

Mannen har enligt poliskällor sagt att han och den 37-åriga kvinnan mycket riktigt tillbringat de senaste dygnen i hans hem där de druckit sprit och haft sexuellt umgänge.

Däremot nekar 47-åringen till att ha våldtagit kvinnan eller tvingat henne att stanna.

Ärendet är nu överlämnat till länskriminalen i Värmland som utreder saken.

Annika Sohlander