Den svarta trafikhelgen

NYHETER

Hörby: En man i 85-årsåldern omkom i fredags vid Önneköp nära Hörby. Mannen gick på väg 1057 och blev påkörd av en personbil.

Västervik: En man omkom vid en krock mellan en personbil och en lastbil vid Ankarsrum i Kalmar län sent i fredags eftermiddag. Olyckan inträffade på väg 33 mellan Västervik och Vimmerby, i höjd med avtagsvägen mot Hjorted.

Norrköping: Flera bilar var inblandade i en trafikolycka i fredags eftermiddag på E 4:an vid Kolmården, norr om Norrköping. En man skadades allvarligt, två kvinnor skadades lindrigt.

Halmstad: En 62-årig man dog i Laholm i lördags kväll i en singelolycka. Polisen misstänker ett sjukdomsfall.

Stockholm: En nioårig pojke skadades i lördags efter krock mellan två bilar på viadukten vid Skärholmskopplet.

Umeå: En 27-årig man omkom vid en kollision med en mötande bil på E4 vid Bygdeå, norr om Umeå, i går. Mannen fick sladd och kanade över på motsatt sida. En personbil körde rakt in i sidan på den sladdande bilen. 27-åringen omkom troligen omedelbart. I den mötande bilen skadades en man lindrigt.

Trelleborg: En man i 50-års- åldern omkom i en frontalkollision mellan en lastbil och en personbil på E6:an i höjd med Maglarp utanför Trelleborg i lördags eftermiddag.

Karlstad: En äldre kvinna avled efter att ha blivit överkörd av en buss i Karlstad i går. Hon passerade framför den stillastående bussen när den plötsligt körde iväg. Kvinnan släpades med ett femtiotal meter. Hon tros ha dött direkt.

Uddevalla: Vid halv ett-tiden dog en kvinna i 20-årsåldern och fem personer skadades vid en omkörningsolycka med tre bilar inblandade, på riksväg 45 söder om Åmål. En halvtimme senare omkom en kvinna i 30-årsåldern när hon kolliderade med en buss, söder om Mellerud på samma väg.

Borås: En 20-årig kvinna dog och en jämnårig man skadades när en bil körde ner i Säveån i Lerum natten till i går.

Göteborg: I Rosenlund körde en bil ner i hamnkanalen i går morse. Förare och passagerare fick lindriga skador.

Anders Lindström