Dr Bluff var konsult i polisens gym

NYHETER

Polisen i Halmstad har bytt gym.

Det gamla visade sig vara tillhåll för både en ökänd storbedragare och en misstänkt skattebrottsling.

Det var när de tränande poliserna fick syn på den ökände 60-årige storbedragaren Dr Bluff som bubblan sprack.

Dessutom upptäckte man en 31-åring som är misstänkt för skattebrott. 31-åringen är enligt polisen sambo med en kvinna i gymets styrelse.

- Vi har varit kunder i det här gymet under 2000. Varbergspolisen kom dit för spinning en gång i veckan, säger Christer Harplinger, ekoonomichef vid Hallandspolisen, till Aftonbladet.se.

- I förra veckan fick vi en fråga från personal som varit där och tränat om vem den nye ägaren var. Vår personal hade sett personer i kontorsdelen och kassan som man kände igen.

Det visade sig att gymet bytt ägare under senhösten. Och de bekanta ansiktena tillhörde en hallänning som också är en av landet mest kända bedragare, samt en person som misstänks för ekonomisk brottslighet.

- Vi har ännu inte fått någon faktura från de nya ägarna. Vår fys-ansvarige letar nu efter en annan lokal. Det är ju naturligtvis aldrig kul att råka ut för detta, säger Harplinger.

Gymet i sig är inte misstänkt för någon brottslighet.

- Dr Bluff har varit här inne och sade att han hade en massa tips om hur man arbetar på gym i Stockholm. Det är allt, säger Lars-Åke Gustafsson, hälftenägare av gymet och mycket olycklig över vad som hänt.

Notorisk bedragare

Dr Bluff är en av landets mest notoriska bedragare. Han har flera gånger dömts till fängelse, en gång efter 74 bedrägerier, och har i åratal rest riket runt på långa skojarturnéer.

För några år sedan inledde en då ångerfull Dr Bluff ett uppmärksammat samarbete med förre åklagaren Bynolf Wendt från tv-programmet ”Efterlyst”. Meningen var att paret skulle turnera och hålla föreläsningar om hur man skyddar sig mot bedragare. Men Dr Bluff hade svårt att hålla sig på den smala vägen, inte minst för att hans gamla liv gett honom skulder på tiotals miljoner.

I stället började nya polisanmälningar dyka upp från olika håll i Sverige.

Caroline Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM