Tv visar Pål Hollenders skandalfilm

NYHETER

Pål Hollenders film "Buy Bye Beauty" visas på TV nästa vecka.

I filmen har konstnären sex med lettiska prostituerade.

Hans förra film handlade om sexövergrepp på barn.

Pål Hollenders film ska handla om sexindustrin i Lettland och hur lettiska kvinnor utnyttjas av män från väst. Men debatten efter premiären handlar mindre om sexhandeln och mer om Pål Hollenders metoder - i slutet av filmen visas grova och närgångna samlagsscener mellan Pål Hollender själv och sex av de kvinnor han intervjuat i filmen.

Hollender sticker inte under stol med att han betalat kvinnorna för att få dem att ställa upp på att både intervjuas och ha sex framför kameran.

- För att lägga alla korten på bordet - så här fungerar vårt förhållande med Lettland. Vi kränker dem både ekonomiskt och kroppsligt, har han förklarat.

Följs av studiodebatt

Filmen visas nästa torsdag i säsongspremiären av TV 3:s "Folkhemmet".

Den följs av en studiodebatt ledd av Robert Aschberg.

Filmen har redan visats på Göteborgs filmfestival och trots att relativt få har sett den finns många åsikter om den.

- Det ska djävligt mycket till för att vi ska stoppa en film. Den är extrem och ställer till stora etiska problem för betraktaren. Det är filmens styrka tycker jag, sade festivalens chef Gunnar Bergdahl till Aftonbladet före visningen.

Nu blir det tv-publikens tur att se filmen.

Det är inte första gången det stormar kring Hollenders filmer, han både provocerar och tänjer gränser för vad som kan skildras framför kameran.

Mest omdiskuterad blev hans "Pelle Polis", där Pål Hollender själv berättar om hur han som 13-åring utsattes för sexuellt övergrepp av en pedofil, en kompis pappa.

Inga-Lill Hagberg, Petter Ovander