Stjärnorna började festa i natt

Eliten sluter upp på svenske miljonärens 60-årsfest

NYHETER

När miljardären Bertil Hult firar 60 sluter eliten upp.

I går kväll svensk tid anlände några av de utvalda med flyg till ett småsnöigt Boston, spända inför vad som målats upp som tidernas partaj.

Men de har ingen aning om vad de gett sig in på.

Det är nog bara Bertil Hult som vet exakt vad som ska hända under helgens festligheter. Allt de penningstinna gästerna har fått är ett enkelt program över måltider och några hållpunkter:

I går - middag för de nyanlända på lyxhotellet Four Seasons Hotel där dyraste sviten går på drygt 8 000 kronor.

I kväll - en magisk överraskning.

I morgon - den stora festdagen. Enligt uppgift serveras en storslagen middag i Bostons World trade center.

Marie istället för Madonna

Slips- och kavajandelen var hög bland de gäster som tiotalet värdinnor tog emot på flyplatsen. Björn Nordstrand, styrelseordförande i Icon, återsåg sin före detta vd Ulf Dahlsten. Tillsammans med bland andra Marie Fredriksson och Thomas Hvid, IT-företagets A-com:s grundare, bussades de in till sina hotell i centrala Boston.

Som Aftonbladet skrev förra veckan dementerade Madonnas skivbolag Maverick att hon köpts in för att uppträda på Bertil Hults kalas. Nu verkar Marie Fredriksson i stället få äran.

Bertil Hults livsverk är språkreseföretaget EF och han uppges vara god för drygt två miljarder kronor. På hans senaste fester har han hyrt in Liza Minnelli, Rod Stewart och Diana Ross.

Peter Grensund

ARTIKELN HANDLAR OM