Styckmördare begravde sitt offer i cement

48-årig miljonär misstänkt serievåldtäktsman

NYHETER

TOKYO

Han åkte i Ferrari, var klädd i Armani och uppträdde som en världsvan affärsman.

Ett mobilsamtal avslöjade honom.

Nu är Joji Obara, 48, misstänkt för att ha styckat Lucie Blackman och murat in delar av henne i ett cementblock.

Han misstänks vara den värste serievåldtäktsman som härjat i Japan de senaste årtiondena.

Vid husrannsakan har polisen påträffat ett hundratal videofilmer som han spelat in under sado-masochistiska orgier med halvt medvetslösa offer som drogats med spetsade drinkar.

Flertalet flickor är okända

Minst en av dem har avlidit av en överdos av tillsatser och bara fem av dem har vågat göra polisanmälan. Resten av flickorna - som nästan alla är blonda - är okända.

Flera hundra utländska flickor, bland dem också åtskilliga svenskor, jobbar svart på nattklubbarna i Tokyos Roppongi där de kan tjäna upptill 100 000 kronor i månaden.

Fallet Lucie Blackman, brittisk flygvärdinna, skulle förmodligen aldrig ha klarats upp utan de efterforskningar som hennes familj bedrivit och som engagerade bland andra premiärminister Tony Blair.

Pappan och systern klistrade själva upp tusentals bilder av Lucie i Tokyo och utfäste en belöning på en miljon kronor för att få fart på den japanska polisen.

I lördags, sju månader efter försvinnandet, hittade polis hennes styckade kropp begravd i en grotta vid stranden bara 200 meter från Obaras lyxlägenhet i Miura sju mil från Tokyo.

Huvudet inmurat i betongblock

Hennes huvud var enligt TT inmurat i ett betongblock. Det var just där som flera vittnen uppgett att de sett en svettig Obara med spade just som spaningarna inleddes. Två poliser som larmades av husvärden lomade i väg när Obara med cement på händerna vägrade släppa in dem.

Polisen spårade ett samtal till Lucies väninna från Obaras mobil. Han sa att Lucie gått med i en religiös sekt och inte ville ha kontakt.

Det dröjde drygt tre månader innan Obara greps.

Miljonären Obara nekar fortfarande.

Visst har han haft sex med många men alltid med deras samtycke, säger han.

Men bevisen är överväldigande.

I dag åtalas Obara.

Bo Gunnarsson