Birgersson säger ja till centern

Toppkvinna: Det skulle vara jättebra!

NYHETER

Jonas Birgersson vill ge sig in i politiken.

I en intervju med tidningen Vision berättar han att han kan tänka sig att sitta i centerpartiets partistyrelse.

- Säger han det? Det skulle vara jättebra - vi har mycket liknande idéer, säger riksdagsledamoten Lena Ek till Aftonbladets internetupplaga.

För ett år sedan föreläste han vid ett seminarium som centern höll i Almedalen.

Nu vill han in i partistyrelsen.

- Det kan vara bra en bra idé om jag kan fungera som en kopplare mellan grupper som normalt inte har någon kontakt, säger han till Vision.

Politisk resa

Jonas Birgerssons namn fördes in i diskussionerna kring centerpartiets styrelse när Lennart Daléus för ett tag sedan hoppade av som partiledare. Ungdomsförbundet vill se Birgersson som "oberoende styrelseledamot" i partiet. Han skulle fungera som överförare av kunskap mellan politiken och andra grupper som normalt inte har kontakt med centern.

Och Framfabs grundare tänder på idén.

- Jag utesluter inte alls att göra en politisk resa. Jag vill få uttryck för mina idéer, säger han.

Jonas Birgersson har länge varit politiskt engagerad. Under året har han jobbat med World economic forums runt om i världen.

- Vi har ju haft med i stort sett alla partier att göra, utom folkpartiet och vänstern. Att sitta i styrelsen skulle kunna var intressant, säger han.

Dessutom har han tidigare haft mycket att göra med näringsminister Björn Rosengren. Detta i samband med den omtalade bredbandspropositionen.

Lena Ek glad

Lena Ek, partiledamot för centerpartiet och ett av de hetaste namnen till att efterträda Lennart Daléus som partiledare, blir mycket glad när hon får veta att Birgersson vill in i partistyrelsen.

- Det är viktigt för Sverige och Europa med människor som har visioner för framtiden. Vi delar dessutom samma grundsyn om lika människovärde och ökade möjligheter för små entreprenörer. Vi har mycket att ge varandra, säger hon.

"Kommer du att ta kontakt med honom?

- Jag sitter ju inte med i valberedningen. Men jag ska faktiskt till Framfab om några veckor. Det är viktigt att hålla kontakten med unga entreprenörer. Jonas Birgersson är dessutom en viktig samhällsdebattör.

"Blir du inte skrämd av turbulensen kring hans person i samband med att han avgick som styrelseordförande i Framfab?

- Det är en styrka att han själv väljer att hålla på med det han är intresserad av och är duktig på. Att bryta ny väg är heller inte alltid så populärt.

Centerns partistämma då den nya styrelsen utses hålls i mars.

Johan Andersson