Kissmannen attackerade två flickor

NYHETER

Nu har kissmannen slagit till igen.

I fredags kväll lurpassade han på två 16-åriga flickor vid en busshållsplats i Täby.

Flickorna satt och väntade på bussen vid Rösjövägen, när mannen som stod bredvid dem plötsligt vände sig om och kissade dem i ansiktet.

Det var åttonde gången som den så kallade kissmannen slog till. Varje gång har det varit lika oväntat.

- Han ser helt normal ut, så det är aldrig någon som misstänker något, säger Lennart Persson, förundersökningsledare vid närpolisen i Täby.

Bara unga tjejer

Offren är flickor, oftast mellan 15 och 17 år och mannen använder sig nästan alltid av samma tillvägagångssätt.

- Han låtsas läsa tidtabellen i väntan på sina offer. Sedan kissar han på dem och springer därifrån, säger Lennart Persson.

De kvinnor som sitter och väntar på bussen kissar han i ansiktet. De som står upp skvätter han på benen.

Har ni något signalement?

- Mannen är mellan 20 och 30 år. Han är medellång med mörkt, kortklippt hår. Kroppsbyggnaden är normal, men han är lite rund.

Polisen är säker på att det är samma man som ligger bakom samtliga dåd. Samtliga som blivit angripna har uppgett att mannen är i 25-årsåldern.

Började förra året

Första gången han slog till var den 11 juni förra året. Då trodde polisen att det var en engångsföreteelse. Just oregelbundenheten i attackerna är polisens största hinder när det gäller att lösa fallet. Det går lång tid mellan kissmannens attacker, ibland flera månader. I mellantiden håller han sig alltid undan. Därför har polisen hittills tyckt att det är resursslöseri att bevaka de aktuella busshållplatserna.

Caroline Forsman, Jens Kärrman, Klara Tovhult